Saken är den..

2009-09-29 / 11:49:42

Saken är den att min hemlängtar börjar bli lite farlig just nu.. Jag funderar seriöst att åka hem.. Jag ska låta de gå nån vecka till, men jag funderar på att söka jobb hemma och får jag nått så kanske jag pallar mig hem.

Jag älskar Irland, men jag älskar mitt hem ännu mer och jag är inte som min bror direkt. Jag kan inte åka iväg så långt bort så lång tid.  Kanske är jag inte redo för de eller så är de här inte min grej bara. Jag bestämde de här i all hast och sen drog jag, hann inte vänja mig med tanken.

 

Jag tror ett år var för mycket att välja, man tycker ett år är som en fis i rymden, men när man väl är här så känner man sig inte allt för pepp. Kanske blir de bättre efter att mamma och pappa kommer hit om 17 dagar, kanske inte. Jag vet inte nått längre.. jag funderar bara på om de här var ett misstag och jag frågar mig hela tiden vad jag gör här. Men om jag kommer hem så kommer jag säkert efter ett tag fråga mig själv vad jag gör hemma och varför jag inte stannade kvar..

 

En sak är då säker, jag längtar galet mycket tills mina päron kommer och jag längtar galet mycket till jul då jag får komma hem...

 

Gu vad jag längtar hem!

 

Jag har verkligen en tyck synd om sig själv vecka.. jag är både tragisk och patetisk..

 

Ljust igen..

2009-09-28 / 20:21:46

Ja mina damer och herrar, snart blir jag ljushårig igen, de här är inte riktigt min naturliga hårfärg, men inte heller långt ifrån, jag tror jag hade dragit in små söta slingor då. Nåja, iallafall så saknar jag se och senast jag var ljushårig.. jaa de måste varit när jag gick på natur.. för 4 år sen.. Sen denss har jag varit endra svarthårig eller rödhårig =)

 

Nåja vad tror ni? Passa jag i ljust hår eller ska jag ha de mörkare än så här?

Ge mig nu ett svar!!=)

 

Bilden är tagen 4 år sen!

Puss och Kyss!

Ichigo

Så fint!

2009-09-28 / 10:22:18

Ibland får jag sådana här klockrena kedjemail från min syster. Och idag så när jag öppnar min mail så hittar jag de här och jag kan inte låta bli att förundras över naturens olika språk.. Om vi ändå vore lika mottagliga för naturen, som djuren är..

 

 

Polar Bear: I come in Peace

Norbert Rosing 's striking images of a wild polar bear coming upon tethered sled dogs in the wilds
of Canada ' s Hudson Bay.


 

 

 

The potographer was sure that he was going to see the end of his dogs when the
polar bear wandered in.


 

 

 

 

It ' s hard to
believe that this polar bear only needed to hug someone!



 

 

The Polar Bear
returned every night that week to play with the dogs.

May you
always have love to share,

Health to spare, 

And friends that care.

En ganska mysig morgon de här.

 

Sitter just nu i min säng med en kopp te, ett äpple, en banan och en actimel yougurt som ska bli min frukost! =)

 

Puss och kyss!

Ichigo

Breakdown nr 2..

2009-09-27 / 23:48:17

Jag har varit riktigt förkyld större delen av veckan, haft dåliga dagar, och när jag blev helt själv hemma så fick jag en anledning att flippa totalt då ingen kunde höra mig.. Nobody home! Först var jag allmänt less, tröck i mig lite glass, blev less på glass, slog på disneychannel, blev ännu mera less... Och tyckte synd om mig själv, lite väl mycket.. Så jag gick till datorn, tittade på bilder på min hund, från min lägenhet, kompisar... dum dum dum idé.. Jag fick totalt fnatt, jag skulle fan hem igårkväll, så enkelt var de, eller snarare så enkelt var de inte..

Min mor ringde på skype, där fick jag totalt psykbryt, då ville jag hem ännu mer och började storlipa. Jag vill hem till hund och hem, vänner och familj, vad fan gör jag här? var de jag tänkte hela tiden.. Då kände jag efter en stund att de är lördag kväll, jag vill inte sitta inne, men var ska jag då gå? jag är fortfarande helt själv..??

Slutade med att jag kröp ut ur min pyamas och drog på mig mina jeans, ett svart linne, midjebälte, en blå kofta, sminkade mig, drog till en massa volym i håret, lagomt rufsigt, på med skorna och jackan.. Låste dörren och gick..

 

Med raska steg gick jag in på puben där de var en hel del folk och kom att tänka på samma grej igen "Vad i håvete gör jag på en pub själv?" Men kunde ju inte gå nu, skulle ju se dumt ut, så jag tog av mig jackan, satte mig i ett hörn av puben och beställde en öl. En mycket trevlig bartender, James, höll mig sällskap mesta dels av kvällen, han började prata med och frågade var jag kom ifrån och vad jag gjore här i Galway i Barna.. Jag satt där i typ 1½ h innan jag kände att med tom mage och lite öl så var de dags att palla sig hemåt. Jag tackade för sällskapet, han tyckte jag skulle komma tillbaka nångång och de lovade jag att jag skulle. Jag menar, närmaste puben från mig och jag ska bo här i ett år så varför inte:P

 

Jag längtar dock hem en massa!

 

 

 

Saknar dig min lilla älsking, matte kommer hem snart!

Åt helvete med helger!!!!

2009-09-26 / 20:44:48

Tro mig när jag säger, jag innerligt hatar helger!! Vill ni veta varför?? Jo för att under veckorna har jag så mycket att stå i med hushållet att jag inte har tid att känna efter hur ensam jag är, men när helgen kommer, barnen och resten av familjen är borta är man totalt ensam och får klara sig själv..  Och efter 5 veckor på Irland, men massa mailade till folk som bor här, inse jag har säkert skicka kring 30-35 mail till männiksor.. 2 svar har jag fått, en har flyttat till dublin och den andra hörde aldrig av sig nå mer..

 

Jag sitter helt själv i huset med familjen bortrest, frustread och ledsen över att jag än inte lyckats hitta nån att hänga med.. Mycket lovande från familjens sida att jag ska få hjälp att hitta andra au pairer är jävla bullshit, 5 veckors prat, inget gjort..

 

Just nu känner jag bara hur mycket jag vill hem och bort från detta jävla Irland, jag vill hem till min lägenhet, till min hund, till mina päron och de folk som är kvar i Luleå!!!

 

Jo, en sak till, jag är jävla förkyld och jävlig.. Och jag är nu så sjukt less på allt att jag ska fan i mig gå till puben ikväll!

 

Puss och jävla kyss!

Ichigo

 

Gud, ge mig styrka!

Höstens mys musik <3

2009-09-24 / 17:24:20

 

Perfekt höstmys låt, Taylor Swift - You belong with me.



Idag är en ganska seg dag då min förkylning inte blir bättre, tvärtom, värre. Tur att de finns människor på msn som kan göra ens dag! =)



Puss och Kyss!

Ichigo

Bilder!

2009-09-23 / 20:16:07

 

En så kallad "Dagens outfit" som alla bloggare visar nångång då och då, kan ju inte vara sämre själv;)

 

 

Busungarna Caomihe och Conal på min säng! =)

 

Dagen har varit i övrigt lugn och ganska harmonisk, tagit de väldigt lungt idag med tanke på att min förkylning är helt eländig!!

Nåja ska nog palla mig på en snabbis promenad nu, vill ändå komma ut en stund med tanke på att jag sitter inne i huset mesta dels av dagen och är upptagen med alla mina sysslor!

 

Puss och kyss!

Ichigo

Ja..

2009-09-23 / 10:18:36

Ännu en dag med städ och annat. Tidiga mornar, sena kvällar... Jag börjar bli relativt trött.. Iallafall när jag är sjuk.. Gud vad jag är less på att springa runt och snora, jag vaknade minst 6 gånger inatt över att jag inte fick luft då min näsa är helt igentäppt.. illa illa.. Så är galet trött..

 

Känner mig även hungrig också, funderar vad man ska göra till lunch sen, blir nog att jag måste gå och handla lite. Uhmuhm.. Jo, fick svar från cs från en kille jag mailade och han verkar helt hyper, han ville mer än gärna visa mig runt och hänga med mig en stund, visade sig också att han håller på plugga svenska så han gjorde lite tappra försök på mailen att skriva svenska, hehe.

 

Nåja, de var ju skönt iallafall, jag ser ett nytt ansikte i helgen kanske, börjar känna mig lite väl ensam nu för tiden. Mattias träffade jag inte förra  helgen heller, ingen av oss hörde av sig till varandra. Jag hade väldigt lite tid med de faktiskt plus att jag skulle sitta barnvakt.

 

Nåja, ska väl träffa upp denna kille, Johnny, under helgen på stan, typ ta en kaffe eller nå, men verkar han allt för skum så får jag väl dissa han, inte mer än de:P Vad elakt de där lät, men sant. De är ju väldigt mycket konstiga människor som finns på internet nu för tiden och cs sidan är ju inte nå undantag heller. Men man måste ju chansa lite, hur ska man annars skapa kontakter? Nåja han hade ganska mycket bra referenser från folk so har surfat hos han så helt galen är han väl inte, och han verkar ändå väldigt trevlig..

 

Nåja, ska se ett avsnitt av House och sen ta tag i allt jag ska göra!

Puss och kyss!

Ichigo

Återigen..

2009-09-21 / 14:34:31

.. har jag och resten av familjen åkt på förkylning... I mitt fall även inslag av feber.. Är totalt snurrig, allmänt matt och otroligt täppt i näsan och har svårt att andas i övrigt.. Motivationen att göra något annat än ligga i sängen är inte stor.. dock är de mesta redan fixat så.. Väntar mest bara på barnens ankomst från skolan nu..

 

Gah! Fy vad jag hatar att vara sjuk, plus att de är världnes storm här också... fan man blåser ju bort!

 

Bilden är tagen från internet men bara för att ni ska förstå hur mycket de blåser här så..

Puss och Kyss

Ichigo

Söndag 20/9-09 Video

2009-09-20 / 21:54:01

 

Njut!

 

Puss och kyss

Ichigo

Söndag 20/9-09

2009-09-20 / 21:27:37

Idag har varit en härlig dag, vi satte ss i bilen på väg till Connemara. Helt underbart, jag älskar Cnnemara, de är så sjukt vackert här!!!:D

 

Nåja, så glatt var de inte den fösrat stunden i bilen då ingen av barnen, speciellt lilltjejen blev grumpig och totalt vägrade att följa med, vilket de misslyckades med rätt duktigt.. Men de ändrade attityden då vi väl kom fram.

Så vi gick den så kallade blå-rutten, väldigt mysigt! Jag måste dra hit mamma och pappa och viktor när de nu kommer! Viktor vet jag inte än när han dyker upp på Irland men mamma och pappa kommer den 15 oktober!!

 

Jag vet inte vad jag ska säga m den här dagen förutom otroligt mysig och väldigt trevlig. Köpte även lite smågulliga saker till min kyrkstuga som två ursöta ljusstakar!

Video med bilder kommer i inlägget ovan!

 

 

Puss och kyss

Ichigo

Veckan som var, helgen som är..

2009-09-19 / 22:58:32

Ja huvva vad dåligt jag har blivit på att uppdatera era små söta huvuden om vad som händer i mitt liv här på Irland.

Veckan har varit som alla andra veckor, tvätta, städa, laga mat, etc etc.. Inte så mycket skillnad egentligen.

Barnen har sina upp och ner gångar som vanligt men de är inget som man inte kan hantera. Har börjat min julklapps inhandling nu. Känner bara att jag måste vara i tid i år med allas julklappar eftersom jag kommer skicka hem de i 3 omgångar. Första rundan med mina päron nu i mitten av oktober, sedan i mitten på november och sen kommer jag i december.

 

Jag får hela tiden väldigt mycket beröm på hur jag hanterar barn och hushåll så bra för min ålder. "You are such woman for beeing one women!" enligt Karen =)

Helgen har varit bra den med, än så länge har bara halva gått, spenderade mesta dels av dagen på stan och shoppade lite julklappar. Idag så sov jag ut till 1030 typ, ringde mamma och pappa, satt och chattrade en stund med dom, chattade med folk i övrigt en stund och åt sedan lunch.

Kring 15tiden drog jag Karen, Conal, Caomhie och hennes kompis in till stan och vi traskade runt där, jag gick på mina egna ärenden. När vi kom tillbaka så visade de sig att Karen hade fixat en liten present åt mig, vilket jag blev halvt om halvt eld och låger över:P

 

Nåja, nu är de film kväll med kidzen, Marley and I, mysig film!=)

 

Min present från Karen! =)

Puss och kyss!

Ichigo

Uppdatering..

2009-09-19 / 16:27:33

... kommer ikväll.. jag vet har varit sjukt seg på att skriva under vecka, så en söt lite uppdatering kommer ikväll för alla söta människor som följer den!

Puss & Kyss

Ichigo

Pic in a vid

2009-09-14 / 23:58:24



Puss och kyss!
Ichigo

Summa sumarum..

2009-09-14 / 15:30:20

Well, helgen var i övrigt seg men helt okey, gick på lite promenader, sett på den efterlängtade nya säsongen av Ghostwisper.. Alla ni som känner mig vet väl hur jag älskar den serien =)..

Så vad har hänt sen senast?

Jag klickade lite mera med Karen nu vilket är superduper, min bror blev rånad i Barcelona, tack gode gud är han helt oskadd. Tänker på dig bror min <33

Barnen var borta hos sin far under helgen så de var väldigt tyst i huset och under lördagen hängde jag med Mattias och några fler utbytesstudenter i Galway.

Jag längtar hem, har ett hemlängtans återfall.. Jag vantrivs inte, gå nu inte för guds skull och tro något sådant. Jag saknar min hund bara fruktansvärt mycket och lite annat för stunden.. Jag hade gjort mycket för att fara och soringa i skogen i Måttsund, något jag aldrig gör, men fick lust till de nu.. Mest troligt är de hela höstvädret som påverkar mig nu.. men jaa..

 

Oh well, idag har jag varit hurtig med att både städa och tvätta kläder, varit ut och sprungit och lucnhen min bestod av blåbär och druvor.. Snart kommer barnen hem och då ska jag göra lunch åt dom och sen ska de göra sina läxor och jag får ta de lugnt en stund tills de andra kommer hem..

 

Annars innehåller inte dagen allt för mycket, har ont i huvudet igen.. Tror de kan vara för att jag slog i huvudet i en skåpdörr här om dagen och de gjorde helsikes ont!

 

Aja, bilder kommer i nästa inlägg, har för mycket att göra nu innan de kommer hem!

Puss och kyss!

Ichigo

Random

2009-09-11 / 22:43:22

 

Börjar bli lite random tråkigt nu när man är rätt så ensam.. Hittade denna video lite random på youtube, har ej sett animen, men den verkar så mysig.. Jag vill också ha nån att mysa med, NU, IKVÄLL!!

 

Gick en en snabbis igen på lite friskluft, gillar att vara ute när de börjar mörkna, de blir väldigt behagligt ute och väldigt trevligt.. Men när jag gick ut så såg jag ett gulligt par, kanske något år äldre än mig och ungdommar som springer runt och flummar och kunde inte låta bli att le.. De känns så hemtrevligt allt, jag trivs verkligen galet bra här, även om jag längtar hem litegrann.. Men jag saknar lite att hålla någon i handen i smyg då knappt någon ser, bara vara för stunden.. Jag vet inte om de är att jag är extra ensam nu, men de är väl alltid okey att sakna sånt där.. som sagt, de är väldigt ensamt..

 

Gud, mest av allt vill jag hitta en kompis här, nån som bor här i närheten som man kan hänga med medans man är här... Stört vad jobbigt de här är..  Vill bara ha nån att sitta och prata med.. en tjejkompis skulle inte vara fel så man får sitta och vara hypertjejig och prata om naglar skvaller och smink.. HAHAHAH!! Inte direkt vad jag brukar göra!!

Nä men nån att ha kul med kan väl inte skada??

 

Nån som vill hålla hand med mig?

Puss och kyss

Ichigo

Långpromenad resulterade i..

2009-09-11 / 22:25:04
migrän anfall...

Ett tips, ta aldrig en spontan promenad på 3h, om du inte har en spontan vattenflaska med dig om de är typ +25... Outhärdligt.. Nåja en mycket trevlig oh välbehövd promenad men gud vad jag längtade efter vatten, galet..



Idag har jag inte gjort allt för mycket, jag gjorde lite tvätt som Karen bad mig göra och sen så tänkte jag, äh, jag vill gå ut och gå.. Så funderade en stund om var jag skulle passa på att gå. Så jag bestämde mig att gå efter vad jag trodde var en lite väg runt kvarter eller nå, vilket det var den första kilometern.. Sen blev de mer och mer öppet landskap och jag mer och mer "WOHO, NATUR!!"..



Jag fortsatte traska och efter en timme så kom jag fram till en korsning, skulle jag gå och vänster eller höger? Jag gick mot vänster och kom fram till en till korsning med en större väg.. Om jag skulle ta vänster igen skulle jag komma till ännu mer öppet landskap och om jag skulle gå och höger så skulle jag komma ner i byn igen efter många om och men..

Så jag började palla mig upp efter denna hemska uppförs backe och bilar som kör i 180 typ.. nästan.. typ inte.. men de kändes så ibland.. Och när jag går där efter vägen i rädsla för att bli på körkörd så ser jag en knappt synlig stig brevid mig, ner i ett dike och sen upp för en stor sten, och stenen är så stor att man inte kan se vad som finns bakom.. Gissade på att de en utsikt som hette duga.. Så jag gjorde några tappra försök att inte bli allt för blöt i sunkmarken och så stog jag där.. WOW... de var så vackert.. så sjukt vackert..



Näää, funderar om jag ska ta mig en tur till affären snart och hitta nått roligt att gnaga på eller nått bara, så uttråkad!!!!!!!!



Bilder kommer snart!

Puss och kyss!

Ichigo

Om jag vore en melodi..

2009-09-10 / 21:30:13

 

Om jag vore en melodi, så skulle jag vilja låta såhär!

Inuyasha - I'm (Record version)

Puss och kyss Ichigo

Bildspel!

2009-09-10 / 00:21:17

 

Ett nytt bildspel. De går ganska fort med bilderna så ni får väl pausa om de är nått som ser intressant ut ;)

 

Alla bilder är från området där jag bor, precis i början så finns även en bild på ett hus, de är där jag bor..  För er som vill se hur barnen ser ut finns de en bild lite längre ner i inläggen!

 

Puss och kyss

Ichigo

Nyklippt

2009-09-09 / 17:00:08

Ny klippt hår!!

Whoho!!

 

 

Pluss att jag snart blir brunhårig för första gången på flera år.. Mohahaha!

 

Puss och kyss!

Ichigo

Unbelievable...

2009-09-09 / 09:37:24

En sak är då säker, de tar en hel vetenskap att förstå sig på barn, och även var man nyss en själv... Hur man än försöker minnas sina trotsiga år och din logik då man var 10 år så kommer man ändå inte långt..

 

Att få iväg dom här barnen till skolan på morgonen tar en bra lång stund och man måste alltid småtjata innan dom hänger med att de ska gå typ NU, och på nått vänster så kommer de alltid i sista minuten till bussen.. Nåja, en dag så lär dom väl sig!

 

Idag kommer nog bli en väldigt lugn dag. Jag har bara lite tvätt att göra idag, typ en omgång tvätt typ. Jag har redan städat större delen av huset för den här veckan faktiskt. De enda jag ska göra imorgon är att skurka golven typ vilket tar ungefär 40 min att göra, helt okey. Sen så är de väl att laga middag??

 

Måjå, idag blir de lax jag ska göra till middag. Måste erkänna att jag var ganska så nervös över hela laga mat grejen. Var rädd att de inte skulle gilla de jag lagade, men ibland gör jag mitt egna recept och ibland deras, vi skiftar en del, och märker hur kul de är att laga mat! Ganska avkopplande faktiskt! =)

En annan kul sak som hände på morgonen var att jag höll på att skita på mig då Karen höll på skräma ihjäl mig.. Hade stigit upp och höll på i köket och göra lunch åt barnen, klockan var väl kring 7? Karen som i vanliga fall kommer inrusande i köket kring 0730 och brukar se virrig ut, kom inrusande i köket och skulle åka tidigare till jobbet. Jag hade även stängt dörren till köket men hörde aldrig att den öppnades, hehe, jag höll på skita på när jag vänta mig om, jag tror jag var lite för trött eller nå för jag höll i en påse pasta som jag höll på att tappa i golvet samtidigt som jag sa"HOLY JESUS!".. Hon tittade på mig och började skratta och sa "Oh, I'm so sorry Matilda, didn't mean to scare you*fniss*"..

Heh rolig sak bara:P

 

Nåja, ska somna om en stund medans tävtten går, kl 12:10 så ska jag klippa mig och efter de ska jag ta mig en lång promenad! =)

 

Puss och kyss

Ichigo

Magi

2009-09-09 / 00:12:10

 

Visst är de något magiskt med barn som sjunger? Jag tycker att de är bland de vackraste som finns och jag blir tårögd varje gång.

 

Lova mig en sak, en sak jag påminner er om och om igen, glöm aldrig att våga tro på de du tycker är sjävklart, våga hoppas på de du tror på och våga älska dina medmänniskor.

 

Tro, hopp och kärlek, är vad jag vill leva efter och försöker. De betyder allt för mig.

Tro- Min tro på Gud ger mig styrka, tröst och värme i varje andetag.

Hopp- Mitt hopp om livets goda saker som sker, se till de små sakerna i vardagen så blir du nog överraskad.

Kärlek- Kärlek är de asbolut viktigaste i mitt liv. Hur jag än vrider och vänder på världen, på mina människor så älskar jag er oavsätt. Älska dina fiender var de en som en gång sa, de är sjukt svårt, men jag försöker iallafall..

Peace and love to you all, God bless you!

Life is a climb, but the view is great.

 

//Matilda
Irland
Galway

Varma Pingviner!

2009-09-08 / 23:45:06

Idag har åter igen varit en stressig dag. Steg upp kl 7 som vanligt, gjorde de jag skulle, började tvätta, slog i huvudet ordentligt i en dörrkant.. ajajaja!

Sedan sprang jag och handlade, sen till frissan och bokade om tiden tills imorgon! Sen så damsögs alla heltäcknings mattor, sedan sopades alla golv på neder och över våning och sen kl 12 kom barnen hem..

De blev att göra lite lunch åt dom, sedan så få dom att städa sina rum och plocka undan kläder som, tro mig, inte är de mest superenkla, man måste faktiskt bråka lite med dom!:P

 

Sen så strök jag lite kläder, barnen gick ut och lekte, sen kom de in igen, och sprang runt. Till slut när jag fick en sekund att faktiskt sitta ner hann jag chatta i typ 15 min med Nils innan "qwewa" kom med en stor bakbok och ville baka, men hon får inte baka helt själv utan måste ha någon som ser efter henne.. men lite trötta ben och trött rygg var de bara att vinka hej då till Nils i webbcamen och sen bar de av att baka cupcakes!

 

Fast egentligen var de hon som mest bakade, jag förberedde maten istället. Kött med en svampsås, ångkokade grönsaker och ris blev vad jag fick för mig att göra. de var sjukt gott faktiskt!

Har en väldigt trött och seg dag och som ni märker försöker jag göra den kortfattad.. Bör lägga upp lite bilder, egentligen ids jag verkligen inte alls utan är supertrött, men jag ska ändå göra de innan jag somnar!!!!

 

 

Puss och kyss!

Ichigo

7/9-09 Måndag

2009-09-07 / 22:06:40

Idag var en ganska hektiskt dag. Barne försovsig lite på morgonen, eller jaa, de drog på sig lite väl länge trots att jag stog i dörren och sa åt dom att nu var de faktiskt dags att gå upp..

 

Nåja, lunchen gjordes och packades ner åt dom, sedan sprang dom fort. Jag själv kände mig allmänt hängig och strax där efter fick jag ett migrän anfall. Stoppade på lite tvätt och sedan gick och la mig. Somnade i 2h och klockan hade hunnit bli 12. Jisses tänkte jag, jag hade en hel del tvätt idag, hur ska jag hinna? Jag hann inte med all tvätt men min migrän hade iallafall försvunnit. Barnen kom hem, de fick lite lättare sen lucnh, nudlar. Sen var de läxa som gällde och sen sprang jag och Conal till hans teaterkurs som sedan följdes av Thaikwando kurs.. Medans han var där så lagade jag chilli con carne till middag och Karen kom hem. Hon sa att all tvätt skulle gjorts idag, men jag förklarade varför de blev lite grann kvar, mitt migrän anfall och hon tittade lugnande på mig och sa, Ojdå, nä men ingen fara. Gör du de imorgon klart så är de ingen fara! Hon sorterade lite kläder som var rena vad hon tyckte jag skulle strycka och inte stryka. Snällt gjort.

 

Imorgon blir de att damsuga och tvätta klart, även rengöra toaletterna. Barnen kommer em kring 12 tiden imrogon då alla deras lärare har konferans. Och jag har en klippning kl 13.30 också.

Heh, satt och camade med Aron igår och sa jag skulle klippa mig och skulle skämta lite med han och skrev typ "Allt hår ska bort".. Ni skulle sätt hans miin han gjorde när han läste de.. Stackars pojke trodde jag var seriös, haha! Aron, du är en väldigt fin vän du, spec när de verkar småoroad över att allt mitt hår s kulle bort! Haha Nåja, din miin var helt uberrolig och haft roligt åt den sen igår! Sorry kompis, men de är kul att skrämmas ibland ;)

 

Annars har inte dagen innefattat allt för mycket. Lite smått spännande händer ju lite här och var... *bits*...

 

Sov gott småskitar!

Puss och Kyss

Ichigo

En dröm för mig

2009-09-06 / 13:34:12

En sak jag märkt med mig själv de senaste året iallafall att jag blir mer och mer mån om att bo och stanna kvar i Norrbotten, okey, nu bor jag på Irland, men hur jag värnar om vart jag kommer ifrån. Men också hur besatt jag blivit av berg, fjäll, naturen.

De är något jag alltid tyckt om, men de är min bror som haft de intresse som en av hans center i livet. För mig känns de mera som de har passerat mina ögon, och inte mer än de. Men nu känner jag bara hur jag vill uppsöka varje berg, varje fjällstad som man kan hitta.. Hur mycket  längtar jag inte efter att få åka till Tärnaby, jag vill åka upp till Lappporten. Jag vill fjällvandra, åka skoter, ja allt..

Min dröm är att en dag ha ett timmerhus med utsikt mot berg och sjö. Att jag och min bror småpratat om Alska och Canda är jag helt eld och låger över.. De skulle vara så fantastiskt.. Klättra i berg, paddla kanot, vandra, allt man kan tänka sig och få vara med min bror..

 

Och joo, jag ska när jag kommer hem till Luleå joina nån klubb för att lära sig paddla kanot, de är så sjukt roligt.. Och så ska jag ta tag i min ridning medans jag är här på Irland, saknar hästar i mitt liv, de är väldigt tomt..

 

Jag har många drömmar, många drömmar handlar om att få stanna kvar och bo Norrbotten förevigt, få ha mia draghundar, få ha mina hästar, stallet och timmerhuset med utsikten.. De är en lång resa dit, den drömmer kanske inte slår in för än om 10-20 år? Men så länge jag har de som mål i livet så, en dag kanske jag får jag de jag drömmer om, jag hoppas...

 

Vad du än har för drömmar och hur otroliga och långsökta de än må vara så håll de som ett mål i livet att komma dit, för en dag så står du där och de blev ditt med lite hårt arbete och otroligt tålamod..

Glöm aldrig att drömma om vad du vill i livet...

 

Lappporten

Puss och kyss

Ichigo

First week of Ireland

2009-09-05 / 00:39:50

 

En video jag har gjort med lite bilder jag har tagit!

 

Puss och kyss Ichigo

Dag 15

2009-09-04 / 23:41:55
Irland dag 15

Idag var en lite hektisk dag, upp tidigt på morgonen för att fixa lunch till barnen, Caomihe fick för sig att ta en sovmorgon så jag fick bli lite irriterad på henne vilket knappast förbättrade hennes sedan tidigare hemska morgonhumör.. De är som hon har PMS varje morgon, och hon är bara 11 år gammal… hemskt… och läskigt…

Nåja, alla åkte till slut och jag tänkte “Woho! Sovmorgon, nu ska jag gå och lägga mig i min supersköna säng och sova tills klockan slår sent!!!” Jag la mig i sängen i typ 15 min innan jag kom fram till att jag var på tok för pigg för att ens ligga ner.. Jag gick in i köket och åt flingor och mjölk som vanligt och slog på tv och spenderade större delen av förmiddagen att se på Disney Channel. Jag satt även och velade en massa om jag skulle ta bussen in till stan eller om jag skulle stanna hemma och ta en slö dag.. Bussen visste jag skulle gå 13.10 och jag bestämde mig kring 12.35 för att dra mig till stan.. Så på 25 minuter hann jag, duscha, slänga in en ny bunt tvätt i tvättmaskinen, samt slänga in rentvätt i torktumlaren, jag hann komma fram till vad jag skulle ha på mig, samt få håret torrt med handduken (!), sminka mig, ringa ett samtal, samt få en leverans till huset med en ny router, samt bädda sängen.. Jag är flitig med min tid =)


Nåja, tog mig typ en halvtimme in med bussen som vanligt.. Och joo, en annan sak, när man åker bil till Galway centrum så går de väldigt fort och vägen känns väldigt kort, men så är de inte, jag har hela tiden trott att de är gångavstånd härifrån till centrum, men jaa, de är de beroende på hur man ser på saken, men de tar dryga 2h att gå fick jag veta ikväll av Karl!………

Nåja jag drog mig in mot stan och där var jag i några timmar och sedan skulle jag ta en buss hem med de kan ni lita på att de visste jag inte alls var jag skulle gå då så jag tog en taxi, taxi här är ganska billigt faktiskt.. Så

Nåja jag kom hem, såg på min Hannah Montana film jag köpt, älskar Hannah Montana för er som inte visste de, och jag älskar Jonas Brothers också!

Åt middag, kina mat, pratade med Karl lite grann om saker, och nu har jag internet och chattar med alla er fulungar!!!!!!

Puss och kyss
Ichigo

Dag 14

2009-09-04 / 23:41:05
Irland dag 14

Well idag var samma visa igen, ni vet, stiga upp 07:00 göra skollunchen åt barnen, själv äta frukost och sen se i svarta boken vad jag ska göra för sysslor idag.

Jag gjorde undan allt före 11.00, de var typ tvätta lite, damsuga och skura golven, fixa till barnens rum. Jag hoppade in i duschen efter de och njöt av varmvattnet som värmde upp min väldigt kalla kropp.. Jag fryser typ hela tiden här, eller i alla fall mesta dels av tiden. Tur nog har jag de lilla extra elementet i mitt rum! =) (de slår inte på elementen för än i oktober då de enligt dom börjar bli kallt…)

Nåja jag klagar inte allt för mycket, jag gillar kylan och tar på mig varmare kläder med glädje!
Oh well, i alla fall, när barnen kom hem så gjorde jag nudlar åt dom, diskade lite, men tog de ganska lugnt. De gjorde sin hemläxa klar och sen hade de fått i uppgift att städa några bokhyllor av deras mamma. Inget de var superglada över men medans Conal fortfarande gjorde sin läxa så höll jag Caomihe sällskap på övervåningen medans hon gjorde sin hylla samt bäddade sin säng. Hon gjorde några tappra försök till att ha mig att göra de, eller i alla fall hjälpa henne, men jag sa nej, båda två visste redan att jag fick inte röra ett finger i den hyllan, barnen måste lära sig att ta ansvar utan att någon hjälper dom..


Oh well, efter att dom gjorde de klart så började jag laga middag, de blev kycklingfilé med mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika som fyllning omlindat av parmaskinka, potatis och en tillhörande sås. De var så sjukt gott, sjukt enkelt att göra, och hela familjen blev mätta och belåtna.


Nåja, Jag börjar trivas mer och mer här, däremot så blir jag knäpp utan internet, förhoppningsvis imorgon, fredag 3/9, så kommer internet. Känner mig väldigt ensam då jag inte har en aning vad som händer för er andra, mina vänner. Om ni bara visste hur mycket jag saknar alla, men jag hoppas och ber till Gud av hela mitt hjärta att allt går bra för er, var ni än befinner er. 

Macca, grattis! Till jul får vi ha våra hundar att leka!! (Macca har blivit hundägare till en schäfer tik på 4 år! Skojs skojs!)

Nåja, dagen i övrigt har varit ganska bra, igår var jag och fixade tid för klippning så jag längtar tills jag får mitt hår fixat, de känns väldigt torrt och slitet nu, speciellt topparna…

Måjå, ska värma upp mig med lite te och annat roligt resten av kvällen!

Förhoppningsvis kommer internet snart, men då ni läser de här inläggen så har ju internet antagligen kommit så ingen oro ;)

Puss och kyss!

Ichigo




Dag 13

2009-09-04 / 23:40:01
Irland dag 13

Uhm, vet inte om jag sa de igår men jag fick mitt paket från mamma och pappa igår. De var fyllt med lite kläder, lite allmänt bra att ha saker och en påse BILAR! Uhm, jag saknar redan BILAR (Mitt absolut favoritgodis)… De var såå gott!! MUMS!

Nåja nog om de, jag har strukit kläder, handlat mat, städat lite i alla sovrum och så var de med de för idag. Barnen kom hem och jag gjorde lite lunch åt dom medans de gjorde sina läxor. De var en väldigt lugn dag idag från alla håll och kanter, väldigt lite tvätt och strykningen gick ganska fort. 

Jag har faktiskt sett på tv större delen av dagen om jag ska vara ärlig. Disney Channel ÄGER! Och de bästa med att se på den kanalen här är att inga serier (otecknade) är dubbade!!!!:D WEEEEEEEEEE!!!!
Oh well, ser bara på tv när jag faktiskt har tid över och kan andas för en stund! 


Oh well, en annan sak som är bra enligt mig är att jag faktiskt har bytt kost av mat. Eller mjaa, kanske inte helt bytt, men förbättrat min kost. Den här familjen äter sjukt nyttig mat alltså. Alla måste äta grönsaker till lunch och middag och minst en frukt om dagen. Jag äter mer än gärna de och vissa grönsaker/frukter/rotfrukter som jag förr inte gillat, äter jag med glädje här. Vet inte varför men allt är plötsligt gott. Sen använder de knappt fetter när de lagar mat heller och är verkligen snål på salt i maten också. De är dock mitt största problem, de är för lite salt ofta i maten så jag får slänga på lite extra men de kanske går över de tids nog också.. Känner mig typ supernyttig och ska försöka helt sluta med sötsaker också, de är ju inget man egentligen behöver och med tanke på min målvikt som jag vill till så måste jag verkligen äta nyttigare. Men också börja träna mera, de är dock rätt långt till ett gym så ska försöka fara ut och springa så mycket jag bara kan, i alla fall under de stunder de INTE regnar..


Annars så händer inte så mycket, jag kommer på mig själv hela tiden att sakna norrbottens höst när hela landskap skiftar i sådana vackra färger så man blir helt tokig.. Tänk första dagen då frosten kommer på morgonen, de luktar kallt, men fräscht. Jag blir som ett barn på julafton så fort jag tänker på hösten, de är den bästa årstiden av alla!! Samt den bästa årstiden för att rida och vara i stallet, återigen, enligt mig..

Har ju inte sett den Irländska hösten än men de kanske blir bra ändå! Ska nog pysa ut på en promenad nu! Vi hörs!


Aah, tillbaka från min promenad och jag kan bara säga wow… Jag gick en liten väg ner mot havet och tittade ut mot “The Bay”… Allstå, om ni bara kunde förstå hur vackert de är här.. Wow.. Bara wow..

Ska ta kort nåndag då kameran är fulladdad.. Wow..

Och jo en till sak, de där myten om att folk på Irland är rödhåriga..? Roligt nog stämmer de, fan var 4:je person här är fasen rödhårig! Hahahahaha!! Askalas! Nåja, CYA!

Puss och kyss! Och hälsa hösten från mig, hälsa att jag saknar den!


Ichigo


Dag 12

2009-09-04 / 23:38:40
Irland dag 12

Idag var samma visa, steg upp på morgonen, gjorde lunchen till barnen, väckte dom, skickade iväg dom till skolan. Fixade tvätten och städade övervåningen.

Klockan 15:00 så kom barnen hem och de var ganska lugna och fina tills de gjort klart sina läxor i alla fall. “Qwewa” ville ha lite hjälp att välja ut kläder som hon skulle ha på sig under eftermiddagen och då hörde vi att Conal var på väg upp för trappan och vi gömde oss i garderoben, vi tänkte skoja lite med han. Han hittade oss och jag och “Qwewa” hoppade fram och sa Bu. “Qwewa” for mot Conal och tog tag i hans hand, kanske lite för hårt få Conal skrek till och i all hast sprakade “Qwewa” i knät. De hände så snabbt att jag inte hann reagera i tid utan blev totalt förvånad när de hände och blev riktigt arg. Berättade för dom att de där är absolut förbjudet och de försökte skylla på varför de gjorde som de gjorde, största anledningen var att de var irriterade på varandra och tyckte de var en vettig anledning till våld… Ojoj, nåja, jag blev sur och sa att om de inte lugnar sig så får de vara på var sitt håll i sitt rum..  

De blev jätte oroliga över vad att jag skulle berätta de för Karl och Karen och jag sa om de fortsatte bete sig som de gjorde så kulle jag berätta. Jag hade berättat för dom ändå, eftersom de ingår i mitt jobb, men sa så åt barnen i hopp om att de skulle sköta sig, men de gick typ 10 minuter innan de började gallskrika mot varandra igen.. Den här gången handlade de om en spindel.. “Qwewa” hade hoppat på en spindel som hon inte såg och Conal hade då hunnit se de innan “Qwewa” hoppade och de skrek mot varandra igen.. Jag frågar vad som egentligen pågår och båda kommer mot mig springandes och gallskriker, båda försöker överrösta varandra och berätta vad som hände.. Tro mig, de var som att lyssna på kinesiska.. De pratade fort och gick inte alls att förstå. 


Jag kände mig nog irriterad sedan de bråkat första gången typ 10 min innan, så jag höjde rösten och sa att båda skulle vara tysta. Åter igen började jag förklara vad som gällde och då försökte de båda avbryta mig, och själv blev mer irriterad, jag klargjorde med en väldigt arg röst att när jag pratar så avbryter de inte mig under några omständigheter. Och de bad om ursäkt till varandra och till mig och sedan så sa jag att de skulle stoppa spindeln ute på gården, tydligen levde den fortfarande…


Med de här barnen så måste man höja rösten ibland för att visa att man menar allvar. De efter de så lyssnar de mycket bättre när jag säger åt dom att göra något. Nåja, Karl kom hem och vi gjorde Chilli Con Carne, och berättade vad som hänt under dagen. Karl tog ett snack med dom under kvällen och sen var de inte så mycket mer än de. Karen kom inte hem för än vid 21:30 då hon jobbade över då hon och “Qwewa” ska resa bort under helgen och jobbar in fredag.

Sovdags!
Puss och kyss!

Ichigo

Dag 11

2009-09-04 / 23:37:47
Irland dag 11


Well idag var en bättre dag igår, tänker inte säga vad som var igår, hade i alla fall inget med familjen här att göra. Jag steg upp med och gjorde i ordning skollunchen åt barnen, väckte upp dom, de klädde på sig, åt frukost, sen skickade jag iväg dom till bussen. De var ganska bråkiga mot varandra barnen så tänkte att de skulle bli världens grej när de kom hem.

Men de vuxna åkte före barnen till sina jobb och jag blev till slut ensam i huset. Jag började tvätta och i väntan på tvätten så sopade jag golvet, fixade till barnens rum och såg på Disney Channel. När första tvätten/torktumlingen var klar så strök jag lite och la personernas kläder på respektive säng som jag fått order om att göra ;).

“Qwewa” har en tendens att testa mina gränser och för några dagar sen så sa hon att hon ville visa mig var jag skulle stoppa hennes kläder i hennes garderob. Hehe, stackars liten, hon ville väl inte göra de själv, så halvvägs till hennes rum så sa jag åt henne att nog får hon visa de nå, men jag tänker inte stoppa hennes kläder någonstans förutom på sängen och att hon mycket väl visste att hennes 3 senaste Au Pairer inte heller hade stoppat in hennes kläder i garderoben. Nåja, hon tittade på mig och skämdes nog lite över att jag faktiskt redan visste vad som skulle göras och hon inte kunde lura mig.

Nåja barnen kom så småning om hem och då blev de världens liv, de bråkade om något och jag kunde aldrig riktigt stoppa fingret på vad de var, de bara skrek åt varandra. Ni förstår, när dessa barn bråkar så höjer de inte rösten, eller ropar till varandra, de gallskriker i ansiktet på varandra.. De ska vi ändra på, för de är fruktansvärt irriterande, tänk er, de är 9 och 11 år gamla, de är väldigt nära i åldern, väldigt olika men ändå lika, och de är syskon. Vad resulterar de i då? Jo, Bråk… Massa småsaker kan bli enorma saker att bråka om.. Måste verkligen ändra deras inställning.. Måste..

Nåja, efter att de bråkat en stund så bad jag dom att lugna sig, de tittade inte ens på mig, nada respekt alls, de bråkade ännu mera och skrek ännu mera. Resulterade i att jag efter många om och men fick höja rösten mot dom och sa att om ni inte är tysta och slutar bråka så får ni gå in på var sitt rum och sitta där tills Karl eller Karen kom hem. De blev tyst i typ 30 min innan de började om igen, till slut så gick Conal ut och lekte och “Qwewa” satt i sitt rum och läste en bok.

Oh well, Karl kom till slut hem och jag drog upp vad som hänt och då så blev de mera bråk, alltså mellan barnen, för de skyllde hela tiden på varandra om som hade gjort vad.. Karl lyckades få till de där och sen kom Karen hem och då tog vi hela familjen ett snack. Barnen fick i förståelse att när de kom hem och jag fanns där så är de jag som bestämmer tills nån av Karl eller Karen kommer hem, punkt slut. Less och trötta var nog ungarna men så var rätt så lugnt resten av kvällen.

Vi åt, sen så satt vi alla i tv soffan tills klockan slog 21:00 då barnen skulle gå och lägga sig. Men när vi satt där så golfade hela familjen sig, alla gjorde fula miner, vi åt lite godis, Conal satt och småfes, även om de var äckligt så satt vi alla och skrattade en massa.. Vi hade kul och de kändes som att jag klickade lite bättre med familjen i sig vilket kändes väldigt härligt och roligt.

Barnen gick och la sig och jag nattade dom efter att Karen och Karl gjorde de. Sedan gick jag själv och la mig. Barnen går ju som sagt och lägger sig 21:00 och jag går och lägger mig ungefär samma tid, i alla fall jag är på mitt rum då, och ligger oftast i sängen men gör annat, ser film, skriver blogginlägg eller ritar, mjaa, vad som helst, sen vid 22:00-22:30 så somnar jag oftast själv.

Nåja kvällen var bra och dagen i övrigt.

Sovdags!

Puss och kyss
Ichigo

dag 10

2009-09-04 / 23:36:58
Irland dag 10

Idag har varit en riktigt sur jävla dag.. 

Orkar inte ens pratar om de, känner bara hur jag vill svära åt allt just nu (okey inte mot allt men nästan)

Säger bara en sak: Riktigt jävla sur dag och jag är less, arg och sårad..



Allt kan bara… gah! Fuck off och skit på dig..


//Ichigo


Dag 9

2009-09-04 / 23:36:20
Irland dag 9

Återigen vaknar jag av mardrömmar.. Drömmer varje natt om zombies som vill döda en hela tiden och man måste fly, lite som “I‘m a Legend” fast man är inte rikigt ensam heller. Inatt var de jag och Axel som for runt och lekte hjältar, natten där innan var de jag, Hanna, Aron, Linn och Kennes som lekte hjältar.. Nåja, vi var ett väldigt bra team i alla fall.. 

Nåja, klockan var kring 8 när jag första gången vaknade till liv, men somnade om fort, de är lördag, kände för att ta en sovmorgon. Fortsatte drömma om zombies tills klockan var 10.40, tänkte att jag kanske försovit mig då vi skulle till Connemara idag, men de var bara Conal som var vaken..

Jag steg upp och duschade och sedan hörde jag att Karen och Karl steg upp strax efter. Vi åt frukost och sedan så sa Karen att hon skulle till stan för att fixa något till barnen, så frågade om jag skulle hänga med, vilket jag gjorde. Vi klädde på oss och sedan drog vi. Väl inne så gick jag för mig själv då de skulle springa på ärenden, och jag hade mera lust att kolla mig omkring för att lära känna stället mer och hitta lite bättre. För jag hittar i alla fall in till stan härifrån nu vilket är en bra sak.

Jag gick runt i kanske 1,5h och shoppade lite allt möjligt, sedan blev jag lite less och ringde upp Karen för att slå följe med dom. Men medans jag gick där själv och lyssnade till den irländska musiken som spelades på gatorna så kände jag verkligen hur mycket jag börjar falla för den här staden, den är mysig, men härliga människor och de finns väldigt mycket kultur här också. Jag börjar verkligen trivas och min hemlängtan är väl inte lika extrem längre. Jag tror att den här staden har mycket att ge=)

Nåja efter typ 2 h så blev vi alla less och började gå mot bilen. Vi åkte hem och nu sitter jag här på mitt rum som vanligt, känner att jag har ont i fötterna men känns ändå skönt. Drog på mig mjukis byxor och tjocktröja, mys!!

Ikväll blir de nog lite film, sen så blir de massa fisk till middag tror jag och sen vet jag inte vad som händer. 

Ha de gutt!

Puss och kyss
Ichigo

Dag 8

2009-09-04 / 23:35:34
Irland dag 8

Idag vakande jag upp vid 0730 då jag steg upp och började med lunchen till barnen, den här morgonen hade jag fått lite mera info och visste vad jag skulle göra. Jag gick och väckte barnen och de var en ganska lugn morgon. Karen var lika stressad som vanligt och åkte lite tidigare till jobbet, jag skulle damsuga och skura golven idag, något jag missuppfattade då jag inte var säker på vad de hon skrivit i den svarta boken betydde. Nåja, jag sopade golven och skurade i alla fall senare. Efter att alla for gick jag och la mig igen och steg inte upp än för vid 11 tiden, väldigt motvilligt.. Av någon anledning var jag totalt slut och hade gärna sovit hela dagen.. Efter städandet gick jag och duschade, drog på min mina mjukisbyxor och stoppade datorn i knät och gjorde ytterligare en video med musik och bilder..

Uhm, när de kom hem stressade Karen runt med barnen och de skulle göra lite lunch, eftersom jag är ledig typ hela fredag, lördag och söndag så behövde jag inte göra mat åt ungarna när de kom hem. Men tror att Karen börjar fundera varför jag alltid sitter instängd på mitt rum, eller åtminstone när jag är ledig.. Hon uppmanar mig hela tiden att gå ut och titta mig omkring men av nån anledning har jag inte så stor lust till de.

De är de som är nackdelen med de här, man är väldigt ensam, känner att gå ut och kolla mig omkring kan jag väl göra, men de är väl inge kul att gå själv heller, ids inte ha musik i öronen, känner att jag inte är trygg nog i huset än så då känner jag min inte direkt trygg med området.. Ni tycker säkert jag är en skum som inte går ut och tittar mig omkring i de vackra Irland, men jaa.. Jag ska, tids nog..

Efter de där inbrotten som var känner jag att jag gärna håller mig för mig själv ett tag till.. Får se om jag lyckas, kanske, möjligtvis, eventuellt, mest troligt inte men hoppas på att träffa Mattias i helgen.. Han flyger in till Galway idag så nu är han här i alla fall!! Men han bor nästan två mil bort så vi ses nog inte allt för ofta.. Jag vill träffa någon att prata svenska med här!! Blir less på prata engelska hela tiden förutom när mina päron ringer eller när jag smsar någon…

Oh, btw, min bror kom hem till Luleå igår och skulle överraska mamma, pappa och Nozzen! =) Så nu våldgästar min bror min lägenhet i några dagar innan han flyttar till Spanien, Barcelona.


Vi får väl se vad som händer ikväll, internet verkar fortfarande nere så blir svårt att chatta med någon eller åtminstone blogga så ni vet att jag lever.. Min paket kom inte idag heller, så vi får väl se om måndag, sen så ska vi beställa pizza ikväll och hyra film, men jag vet inte hur stor lust jag har.. Går nog och gömmer mig i mitt rum som vanligt..

Nä, dags för min 4:de kopp te idag!

Puss och Kyss!
Ichigo

Dag 7

2009-09-04 / 23:33:35
Irland dag 7

Morgonen var kaos på hög nivå. Jag steg upp 0730 för att göra lunch åt barnen, i tro att Karen skulle visa mig vad jag skulle göra, men alla sov fortfarande… Konstigt, men började efter några minuter höra att folk började vakna till liv, jag ställde fram lite frukost till hela familjen och Karl kom först in i köket och åt lite flingor med mjölk och jag joinande han. Efter att jag ser barnen springer omkring så börjar jag fundera när jag egentligen ska göra deras lunch och vad de ska ha. Men de kommer in och jag gör irrning frukost till dom i alla fall, kände mig allmänt förvirrad.. Karen kommer inrusande och de verkar som att hon försovit sig och frågar om pastan är färdigkokad.. Jag tittar på henne med stora ögon och kändes som att mitt hjärta stannade, började fundera om hon sa nått om pasta igår men kom snabbt fram till att de hade hon inte gjort så jag såg väl ut som ett frågetecken..

Karl skulle tydligen säga till mig att börja koka pasta men han verkade som att han glömt de.

Så hon slog ner pasta och vatten i en panna relativt våldsamt och sen sprang hon iväg och ropade att jag skulle skära upp lite morötter. Så jag började skära upp morötter och kände att hennes enorma stress smittade av sig på mig vilket inte alls är bra för min del, kändes som jag gjorde allt fel.. Egentligen gjorde jag allt rätt, men jag hade väldigt svårt att förstå henne när hon pratade fortare än vanligt och jag hade världens hjärtklappning…. 

Nåja, de stressade omkring men de hann i tid och barnens lunch blev klar i tid. Irriterade mig en stund över att jag inte fått veta saker och ting i tid, speciellt då jag frågade om de kvällen innan och fick bara veta att så länge jag stiger upp i tid så skulle ho visa mig. Nåja, misstag händer så släppte de fort och när de åkte gick jag och la mig en stund till och tänkte ta tag i all tvätt vid 10 tiden.

Så jag somnade om en stund, steg sedan upp, gick och duschade och sen började jag men tvätten och städa toan och städa till barnens rum. Allt var klart vid 14 tiden så hade en timme ledigt innan barnen kom hem.

När de väl kom hem så blev de världens bråk mellan dom vad de skulle äta, pojken ville äta panncakes och flickan nudlar.. Försökte att få dom att lugna ner sig och sedan att vi skulle kompromissa. Vilket inte alls gick, de höll på att skrika på varandra i 40 minuter och under den tiden blev jag relativt less och sa ifrån på skarpen att nu fick de vara nog med deras skrik, de fick dom att lugna sig typ 5 min innan de bråkade igen. “Qwewa” sprang iväg och smsa Karl och frågade om vad de skulle äta och jag sa till henne att de är jag som bestämmer vilket fick henne att sura till totalt. 

Nåja, de slutade med att jag halvt gav upp och jag kände mig lite hjälplös.. Jag är inte så duktig på att vara arg på barn och vara bestämd men jag antar att jag lär mig eftersom. De kom överrens på att de skulle äta nudlar och sen var de med de. Har en lite svart bok där jag skriver upp allt jag gör om dagarna och hur barnen beter sig. En bok för att Karen och Karl kan läsa i sedan och sedan kan ta upp med barnen om de är något speciellt.

Allen kom förbi, som är Karls systerson, 26 årig kille, väldigt trevlig i allmänhet men relativt tystlåten mot mig. Nåja, han lekte med Conal och “Qwewa” var ute och lekte men grann baren lite då och då. Jag blev lite uttråkad och gick till hennes rum när hon var där och hon visade mig att hon köpt en smink box i Cork. Hon tyckte att jag alltid sminkade mig så fint så hon bad mig om lite hjälp tips och råd när de kom till sminkning. Tyckte de var gulligt och visade henne olika färger som man kan kombinera, och hjälpte henne med att stoppa på ögonskugga. “Qwewa” har ett rätt hetsigt humör, men hon är väldigt mysig och gullig när man är själv med henne.

Conal kom inspringande utifrån och ropade på mig som en galning, trodde de hade hänt något men när han såg mig så springer han mot mig och kramar om mig och säger “I love you” och så fick jag en puss. Sedan sa att han han skulle spela Wii med Allen på övervåningen! Han är så söt, han är väldigt kelig och kärleksfull och Karen berättade tidigare för mig att han är väldigt kärväldig med sina au pairer eftersom han snabbt anser att de är en del av familjen. Så de är som mysigt att han ser mig så i alla fall.




Karl kom sedan hem och jag drog upp hela bråket om lunchen och rapporterade de. Vi pratade lite om vad jag skulle göra i sådan här situationer samtidigt som han visade hur man tillagade chilli con carne.
Karen kom också hem tids nog och medans middagen höll på att göras så tog vi alla ett snack om bråket om lunchen. Vilket kändes bra för mig, så barnen inte tror att bara för att jag är själv med dom så kommer jag inte att berätta vad som händer hemma. Utan de måste förstå att jag kommer vara en skvaller kärring för att jag måste, och för att jag vill de. 

Efter middagen så gick jag in på mitt rum och skrev ett blogginlägg, Conal spelade Wii, “Qwewa” var ute och lekte och Karl diskade och såg på tv. Senare under kvällen gick jag in till Karl och visade lite bilder från var jag kom från, bilder från då jag var liten, från Måttsund, bilder på kompisar, bilder på min hund och lite annat roligt.

Sedan gick barnen och la sig, jag och Karl gick och sa god natt åt dom och sen gick Karl och skulle se på tv och jag gick och la mig.


I övrigt fick jag också veta att de har varit två inbrott i kvarteret jag bor på under dagen, jag märkte ingenting.. Men de kändes lite läskigt, jag menar, de kunde ju lika gärna kommit hit, och jag är ensam hemma om dagarna tills barnen kommer hem kl 1500.. Så mjaa..

Aja, puss och kyss!

Ichigo

Dag 6

2009-09-04 / 23:32:43
Irland dag 6

Idag så steg jag upp vid 9:30 och Conal vid 10:30. Vi åt lite frukost och sedan gick jag och duschade och gjorde mig irrning. Vi skulle till ett Akvarium idag, och kolla in fiskar och hajar och lite annat.

Så vi satte oss på bussen och Conal sa till mig att de tar ungefär 15 minuter att åka buss, men efter typ 20 min frågade jag Conal som satt och spelade nå spel så tittade han sig omkring och tittade på mig och sa “uhm, I don‘t know where we are….” jag som aldrig åkt buss, knappt hittar här omkring än fick halvpanik och blev jättestressad. Conal gick fram till busschauffören och frågade om han skulle göra förbi dit vi skulle… De gjorde han inte.. *Ännu mera stressad och hjärtklappning*

Vi hoppade av inne i stan och gick runt där en stund innan vi tog den 5 km långa promenaden till Akvariumet. När vi gick där i stan så märkte jag hur den här staden har börjat växa på mig, jag gillar att bara gå runt, titta på människor, lyssna till gatumusiken, mesta dels irländsk folkmusik, alla sten hus.. De var som så mysigt och jag inser mer och mer att jag kommer nog att trivas här. Även om jag verkligen vill hem om kvällarna så har jag de ändå bra. Jag hade tur att komma till en sådan fin och mysig familj, de är alltid så trevliga, väldigt mån om att jag ska trivas och alltid frågar hur man mår och hur man har de. 

Dock känns de lite som, att jag har misslyckats med de mesta jag har gjort i mitt liv *enligt min egna synvinkel* så de känns lite som när ska jag misslyckas med de här? Oh well de är min inre röst som spökar.. Och på tal om spöken, eller inte, men de är som att de blåser inne i huset när de blåser ute, dörren till köket har en tendens att öppna sig själv och stänga sig själv… Familjen har börjat låsa den dörren om natten så att den inte kan åka upp.. Askonstigt.. 

Nåja, jag och Conal gick den kända strandpromenaden, och sen så var vi äntligen framme. Vi betalde in oss och sen gick vi runt och tittade på olika slags krabbor, Conal fick hålla i en kungskrabba. Jag klappade en rocka för andra gången i mitt liv, och jag fick även klappa en haj *stolt*, sedan gick vi hålla i en sjöstjärna, ascoolt. =)

Vi tog sedan en väldigt sen lunch och sen ville Conal gå och simma i havet. Här i Galway så har folk en tradition/hobby att simma i havet så jag satt på en sten och kollade när Conal simmade och plaskade runt i vattnet och letade stenar..

Jag kände mig enormt stressad sedan innan och kände att jag inte hade gjort allt jag skulle göra innan de kom hem och ville gärna ta bussen hem, så jag frågade Conal när nästa buss gick och varifrån den gick och han ryckte på axlarna och sa typ, “I don‘t know”.. WEEEE! Tänkte jag, jag har ju själv inte den blekaste aning. Och förutom stressen så kände jag också att min förkylning blev värre när vi var ute och gick i de blåsiga vädret och blev mer och mer hängig. Kom till insikt att min feber var tillbaka.. Conal ville låna min telefon och ringa till Karen och de bestämde att hon skulle hämta oss eftersom hon slutade jobba drygt en timme senare. Så Conal sprang runt bland alla stenar och hoppade i havet, och jag satt och kände mig allmänt yr och spyfärdig..

Tillslut så bestämde vi oss för att gå därifrån och köpa en glass i väntan på Karen.. Vi gick mot glassshopen innan Conal kom på att “We haven‘t kick the wall yet! We need to do that!!” Borta som jag var fattade jag ingenting men vi vände om och gick för att sparka i muren. Tydligen så är de en tradition att när man gått denna strandpromenad så ska man kicka i muren en gång för att visa att man gått turen.. Nåja, vi började gå mot glass shoppen igen och Conal fick sin efterlängtade glass. 

Karen ringde och sa att on var vid “The black pire”(Badstället) så vi gick dit. Väl i bilen körde vi hem barnens mormor också eftersom hon och “Qwewa” hade blivit hämtade från busstationen. Vi började färden hem och jag sa åt Karen vilka saker jag inte gjort, vilket var att plasta in barnens böcker till skolan. Hon sa att de gjorde ingenting och kanske var de lika bra att barnen gjorde de själva, jag kände också att jag mådde hela tiden sämre och frågade om de var okey om jag skippade middagen..

Väl hemma igen så tog jag mig en kopp te och gick sedan och la mig. De andra gjorde middag och Karen och Karl gick på en promenad. Stängde in mig resten av kvällen på rummet och smsade till Hanna och Linn att jag ville kramas! Puss och kyss och sov gott! Ichigo


Dag 5

2009-09-04 / 23:31:57
Irland dag 5

Idag så hände inte allt för mycket, jag och Conal var ensamma hemma, då “Qwewa” fortfarande var i Cork med sin mormor och Karen och Karl var på jobbet. Han lekte med en grannpojke större delen av dagen. Tanken var att vi skulle under eftermiddagen till stan, men vi missade bussen med en timme, fel info från Arabica (ett café). Så vi gjorde lite lunch och sen gick vi och handlade lite mjölk och jag städade till lite över allt i köket och fixade lite tvätt.


Jag och Conal tog en chilldag i allmänhet och när klockan började närma sig 1800 så började jag duka fram för att förbereda middag, de var kvar mat från igår så vi åt rester. Dock kom jag på att jag inte alls visste hur ugnen fungerade så fick vänta tills Karl kom hem. Efter middagen så såg jag och Conal på Harry Potter 2, tänkte att jag ska se 1an sen också, var väldigt länge sen.

Vi kom i säng väldigt sent som vanligt och Karl var lite små irriterad över att Conal inte var i säng tidigare men han släppte de fort och gick och diskade. Karen kom upp och såg sista 40 minuterna med oss så.

Sedan gick vi till sängs och jag låg och ritade som vanligt en stund innan jag somnade samt pratade med mamma och pappa i telefon.

Jag har väldigt mycket hemlängtan hela tiden, men jaa de har ju bara gått några dagar än så länge, saknar att ha kontakt med folk.. Eftersom jag inte har något internet så känns de som att alla är så långt borta..


Buhu, saknar alla massvis!!!

Aja, sov gott!

Puss och kyss
Ichigo

Dag 4

2009-09-04 / 23:31:18
Irland dag 4

Vakande vid 6 tiden imorse efter en hemsk mardröm där jag och några andra barn (jag själv verkade vara kring 10 års åldern i drömmen) gömde oss från en mördare, eller snarare en slaktare, han slaktade barn och när vi kom mot hans bakgård så var de fullt med barnkläder och leksaker över allt fulla med blod. Han fick tag på oss och jag fick se hur han skar halsen av en liten pojke och flicka, vakande av att de skrek i drömmen och att jag halvlipade… De var verkligen en hemsk mardröm, försökte somna om men började bara drömma fortsättningen på de, så slog på Scrubs som hade stannat och somnade om igen. Vakande igen vid 8 tiden då Karl, Karen och “Qwewa” steg upp och började fara runt i köket. Somnade om till klockan 9 då jag låg och drog mig en stund och hörde att Conal vaknat och satt och spelade Wii på övervåningen.

Jag steg upp och bytte om från pyjamasen, och gick in i köket för att äta frukost, Conal hörde mig gå om kring så han sprang ner och ropade “MATILDA, CAN I MAKE YOUR TEA? I‘M REALLY GOOD AT IT!!” Jag tittade yrvaken på han och skrattade lite och sa att de fick han om han verkligen ville göra de. Jag tog fram lite flingor och frågade om han skulle ha något men han var tyvärr inte hungrig. Så han frågade om han fick gå och fortsätta spela Wii medans jag åt frukost och jag sa ja. Han gick sin väg och jag suckade lite över spöregnet som var ute. Jag gillar när de regnar men de har regnat i 3 dagar i rad nu från orkanen Bill som kommer in från Atlanten.. Önskar bara typ 1 timme sol så jag kunde ta en promenad. 

Efter frukosten så gick jag upp för att se Conal spela sitt spel, sedan tog jag tag i att stryka lite lakan. När de var stryket och klart gjorde jag lunch till pojken, lite pasta med tomatsås och riven ost. Han mumsade i sig de medans han flummade runt och skulle skoja med mig hela tiden, han lekte med maten och fes vid bordet. De var lite småkul till en början då han mest bara ville vara lite busig med de blev lite irriterande och äckligt efter en stund så sa åt han att skärpa sig. 

Kan berätta Conal är den mest lugna av barnen, Conal är mest bara busig av sig, men han är väldigt artig och gör alltid som man säger. “Qwewa” å andra sidan tjatar en hel del och har en väldigt negativ inställning till allt och säger emot de mesta, men hon är fortfarande väldigt rar och gullig. Men å andra sidan är hon snart i tonåren och vi tjejer har en tendens att vara värre än pojkarna i puberteten, i alla fall till humöret men vi är nog ändå lugnare. ;)

Conal for så såsmåning om till sina kompisar och jag blev ensam. Jag gjorde lite lunch åt mig själv, samma som jag gjorde till Conal, och städade köket och diskade lite. Solen kom fram också *mina böner blev besvarade* WOHO! Så jag tog en promenad och kollade in området och köpte lite mjölk och blåbär. Gick inte så långt då jag misstänkte jag fick feber, började känna mig väldigt varm och snurrig. Så jag gick tillbaka till huset och gjorde mig en till kopp te *är nu beroende av te*. Gick in i Conals rum för att se om han bäddat sin säng, vilket han inte gjort, så fixade hans säng och tog upp lite kläder från golvet som jag hängde in i hans garderob. Sedan tog jag en Anervan *migrän medecin* och lite phanodil *mot halsont*.. 

Karen kom hem vid 18 tiden och vi gjorde middag tillsammans, och berättade att jag inte fick städa barnen rum då de måste lära sig att göra de själv, men hon var väldigt tacksam att jag ändå gjort de. Vi gjorde sedan en typisk irländsk maträtt “Shepards pie”, supergott!! *Älskar irländsk mat* Karl var och hämtade Conal från sina kompisar och när de kom hem så åt jag, Karen och Karl lite mat. Frågade om de ville ha hjälp med disken men de log bara och sa “You have done a great job today, so you are free for tonight.”

Så nu sitter jag här och ser på lite Scrubs och ritar. Conal ville se film med mig ikväll, Harry Potter, men han har en kompis över så vi får se om han orkar sen innan han går och lägger sig. Karl och Karen gick på en promenad så vi får väl se vad som händer när de kommer hem.


Borde nog gå och säga till pojkarna at lugna ner sig på övervåningen, tror de brottas på skoj, men de låter en massa, nån kommer börja gråta snart..


Puss och kyss! Ichigo

Irland dag 3

2009-09-04 / 23:30:47
Irland dag 3

Idag så steg jag upp vid 9 tiden, kunde inte riktigt sova ordentligt under natten, mamma ringde också och frågade hur de var med min hals eftersom jag blivit väldigt förkyld.

Här på Irland är de väldigt kallt, i alla fall enligt mig, de är inte heller som hemma att bara klä på sig en massa, tro mig de gör jag, sover i mjukisbyxor och fleece tröja, fortfarande kallt! Men problemet är att de är fuktig här och torrt i Sverige, dvs att de ändå blir kalls eftersom fukten sätter sig i kläderna.. 

Nåja i alla fall jag steg upp, gjorde en kopp te, la mig igen i hopp om att få sova en liten stund till, men klockan slog 9.30 och började fundera om inte Karen och “Qwewa” skulle stiga upp snart. Jag gick och duschade och klädde på mig och hämtade en till kopp te. Sedan låg jag och såg på Scrubs tills de steg upp kring 11.30. Vi åt lite frukost, Karen visade mig vad jag ska börja göra kring huset, egentligen är de inget som jag inte gjort förr, de är mesta dels bara att hålla rent, tvätta, stryka kläder, sopa golvet, vaska golven en gång i veckan, hålla toalettenrummet rent, hålla mitt eget rum i skick. Nåja, kommer väl vara mycket mer noga här än vad jag varit hemma hos mig själv.. *skäms på dig Ichigo*.

Efter de så gick jag in på mitt rum och kände mig lite emo, har väldigt mycket hemlängtan hela tiden, speciellt när jag är själv här, men de släpper lite mer eftersom, jag tror verkligen jag behövde komma från Luleå, lära mig att inte vara så beroende av människor, speciellt mina föräldrar. Jag menar inget illa med de heller, men nångång måste vi ju alla bli mer självständiga och ta hand om oss och inte vänta på att våra föräldrar ska ta upp efter oss. Men jag saknar ändå mina päron, känns lite tomt att inte ha så nära till mamma och pappa. Men när jag ser dom nästa gång så tror jag man uppskattar tiden väldigt mycket mer. Tror de är så för alla?

Oh well, vi tog bilen sedan till Karens syster för att hälsa på, dom hade tydligen varit på semester på Franska Rivieran i två veckor. Vi hälsade och tog en kopp te med hennes syster och deras mamma. Hennes syster vars namn jag inte riktigt minns, har 4 barn, den yngsta Allison, supersöööt lite tjej, men hon såg lite annorlunda ut, började misstänka att hon hade Downsyndrom, vilket jag fick bekräftat. Jätte trevlig familj i övrigt. 


Sedan åkte vi ner till stan och även Karens mamma hängde på, dom skulle fixa lite saker till till skolstarten och jag gick in i en klädbutik, skulle fixa en pyjamas. Hittade en affär som jag älskar! Tänk er Dollarstore men med kläder, allt är äckligt billig och väldigt snyggt och trendigt. Jag fick en pyjamas, necesär, en mössa, pennor, och lite annat smått och gott för 17 euro (drygt 170 kr).. Hade jag handlat de hemma i Luleå hade jag lätt fått spendera 200-300 kr. Vi möttes sedan upp och gick till en annan affär då Karens mamma skulle handla en bh. 

“Qwewa” började vid de här laget fråga sin mamma och hon fick köpa en milkshake och Karen sa nej, men hon fortsatte tjata som barn brukar göra. Så vände hon sig till mig och frågade om jag tyckte om Milkshakes, Karen tittade på mig lite fundersamt och jag skyndade mig att svara “Yeah, I like milkshakes, but it‘s not saturday today. Maybe some othertime? Okey?”.. “Qwewa” surade till en stund och jag och Karen småskrattade lite. Men när Karen bestämde sig för att köpa en frukt smootie, blev “Qwewa” totalhyper och skulle minsann ha sin milkshake och Karen gick med på de hela efter att inte idas höra hennes tjat. Jag blev även bjuden på en milkshake med smulor från KitKat, de var gott men gud vad jag mådde illa efteråt. Huvva, inte en sådan igen.. Den var för mycket..












Nåja, Karl ringde upp Karen och berättade att han och Conal var hemma nu från sin grabbhelg. Så vi tog och började åka hem, släppte av Karens mamma hemma, och vi fortsatte i vår riktning. När vi kom innanför dörren så får jag hälsa på Conal och Karl för första gången. Karl var en väldigt trevlig man och påminner lite om pappa (började längta hem lite mera). Conal var helt hyper att han äntligen fick träffa mig och frågade mig direkt om jag ville se en tecknad film med han, vilket jag gjorde, en väldigt fin film som hetter “The sekrets of Kells”. De är lite av en beskrivning till hur irländskan kom till. Sedan skulle vi äta mat, de blev lammkött med grönsaker och potatis, de var galet gott. Under middagen kom även Karens syster och hennes familj hit, så de blev fullt ös medvetslös med 6 ungar plus 2 kompisar till, så 8 barn sprang runt som galningar och lekte. Alla vuxna satte sig i köket och jag gick in i mitt rum för att inte störa.. När de kommer folk hit håller jag en låg profil, eller gör de typ hela tiden, gillar inte att störa folk om jag absolut inte måste. 

Gick in lite då och då i köket och tog en kopp te, inget de brydde sig om direkt, men de verkar uppskatta att jag är diskret av mig i alla fall, de är ju bra. Nåja, sedan när besöket for hem så gick jag ut i köket för att säga god natt till Carl och Karen och till barnen. Karen kom in i mitt rum och såg de bilder jag hade ritat, och blev väldigt imponerad.. LOL, jag kan inte ens rita. De är en kul sak att göra, är väldigt avkopplande, men jaa, man blir väl bättre om man tränar. Nåja, jag fick veta att de enda jag behövde göra imorgon var att stryka de som fanns kvar i tvättkorgen och göra frukost och lunch åt Conal. “Qwewa” skulle iväg med sin mormor för att hälsa på några kusiner i Cork tills torsdag. Så de skulle bara vara jag och Conal hemma fram tills kl 1300 då några kompisar skulle hämta upp han för en s.k Playdate.

Nu ska jag sova, god natt!


Puss och kyss från Ichigo

Dag 2

2009-09-04 / 23:29:52
Irland dag 2

Vakande väldigt tidigt denna morgon, var återigen förvirrad när jag vaknade och de första jag gjorde var att fundera över var Nozz var, han låg ju inte bredvid mig som vanligt.. Innan jag kom på, “hehe, God morgon Miss Eriksson, jag är på Irland… Oj just fasen..”

Klockan var runt 7 när jag vakande, slog på Scrubs igen som hade stannat under natten, klockan på mobilen stog kring 8, funderar fortfarande hur jag ska byta tid på den, de är helt dum.. Nåja, såg jag hade 3 sms från min mor som hade sänts på morgonen, de hade glömt sina mobiler ute i bilen och inte märkt att jag smsat dom under kvällen igår. Så jag ringde upp dom och låg i sängen och pratade med dom i kanske 30 minuter.. Huvva, ett dyrt samtal, nåja, var skönt att höra mamma och pappas röst, de berättade att de satt och kolla på resor till Irland, dom ska hälsa på mig i oktober! =D

Efter vi lagt på så var klockan kring halv 8 på morgonen (de är en timme bakåt i tid här), Karen berättade att på helger stiger de inte upp för än 10-11 tiden, vilket är väldigt skönt att höra, men kunde inte alls somna om, var återigen lite hype om att jag faktiskt var här nu, jag befinner mig på Irland, och jobbar som au pair, rätt coolt! Men jag låg och ritade en stund i mitt nya skisshäfte och med mina nya pennor, väldigt avkopplande med Scrubs i bakgrunden. Jag gick upp och gjorde mig en kopp te medan alla andra sov och plockade ur diskmaskinen, sedan tog jag min kopp te tillbaka till mitt rum och funderade på vad jag skulle ha på mig idag, de var rätt kyligt igår och de kulle väl inte bli bättre idag..

Kring 9 tiden gick jag och tog en skön dusch och fick bort att svettlukt jag hade fått på mig efter att springa runt igår, de kändes fruktansvärt skönt att vara helt ren igen.. Jag tog på mig ett par pösigare byxor, ett linne och en långärmad tröja på de och tjocksockar och mina “strumptofflor”. 

Klockan slog 10 och jag hörde att Karen hade vaknat och “Qwewe” kom ner från övervåningen strax efter. Vi åt flingor med mjölk och en yougurt till frukost och sedan gjorde oss i ordning för dagens evenemang. Vi åkte med bil i 2h för att komma till Connemara.. Oj tjena, de är såå vackert där, ännu vackrare än Galway, de är mycket mer bergigt i Connemara. När man åker här ifrån Galway är de ett ganska platt område, tills man kommer strax innan Connemara, då helt plötsligt dyker alla berg upp från ingenstans.

Vi åkte till en camping, Dogs camping, som fanns i utkanten av en by som hette Rolling Stone, där mötte vi upp Karens väninnor. Vi satt i en husvagn och pratade en massa och de frågade var jag var ifrån och så. Även dom var väldigt förvånade över att min engelska flöt på så bra, Karen berättade också för sina väninnor att när hennes förra au pairer kommer till dom så kan de knappt engelska och kommer hit för att lära sig, och åker sedan hem med lite bättre språk. Men att jag är den första som kommer hit och pratar engelska bättre än vad de andra au pairerna gör när dom åker. De gör mig verkligen glad.. 

Jag minns hur mycket mamma ogillade att jag såg på anime på japanska när jag var yngre, men att den engelska subbningen verkligen har hjälpt mig, jag menar, jag började se anime när jag var typ 9 år gammal, och sedan dess var man ju tvungen att söka upp olika ord eller fråga vad de betydde från engelska till svenska så de har verkligen hjälpt till på traven!! =D

Nåja efter en stunds pratade om olika saker bestämde vi oss för att ta en promenad i området. De som jag också fått veta var att de hade kommit ut en orkan varning i Galway, eller på hela västra sidan av Irlands kust, den skulle komma in kring 16 tiden. Så vi bestämde oss för att gå till en pub i byn och äta lite soppa. Så vi började gå efter “strandkanten”.. Egentligen var de mesta dels stenbumlingar vi skulle klättra över och eftersom de var lågvatten gick vi över de stenar som egentligen är under ytan, så tro mig, de var halt som fasiken.. Sedan började orkan vindarna kännas av rejält, de blåste upp nå så fruktansvärt, och sedan kom regnet.. Fy fasen de var såå kallt alltså, helt sjukt. Vi alla blev helt sjöblöta och jag gick och skakade tänder mesta dels av vägen, var så koncentrerad på var jag skulle stoppa mina fötter att jag inte riktigt hade tid att prata med dessa kvinnor när de frågade mig saker, de blev väldigt korta och raka svar innan jag skulle skutta över nästa sten. Med de var de värt för att få se de jag fick se =)

Väl framme var man riktigt nerkyld och jag blev serverad en kopp te från en av kvinnornas män, sedan kom Karen med varm skål grönsakssoppa och lite bröd. Tydligen är de en typsikt irländsk soppa med ett speciellt bröd, något som tydligen var mycket vad soldater under kriget åt, kallas något i stil med “The soliders meal”, rätta mig i min stavning om jag har fel.. Som sagt, har inte internet än så har svårt att kolla upp alla korrekta stavningar.. Nåja, de var i alla fall de godaste jag ätit på länge, eller så var de för att jag höll på att frysa ihjäl.. 

Sedan åkte Karen och en annan kvinna iväg för att hämta två bilar, ingen ville gå tillbaka i orkanen som till slut att kommit in mot landet, de regnade sjukt mycket, så de 6 meter från puben till bilen blev man än en gång totalt sjöblöt.. Men tur är väl de att jag älskar regn och dåligt väder, och ogillar allt för mycket värmande sol och torra dagar.. Jag vet, jag är en skum filur..

Väl i bilen började vi färden hem, vi lyssnade lite på musik och pratade om kristendom, Karen och hennes familj är ju katoliker och jag protestant, men de ville mer än gärna hjälpa mig att hitta en protestantisk kyrka som fanns i närheten av där vi bor. =) 

Väl tillbaka till Barna gick vi och handlade lite, misstänkte jag fått mens under dagen och var desperat efter tamponger så sprang jag runt och letade de, väl i kassan så sa Karen att hon skulle betala de.

Än har jag inte fått använda mitt bankkort sedan jag kom till Irland, förutom bagage grejen där, vilket känns lite jobbigt, jag fick inte betala igår för min glass, inte för min soppa idag, inte för mitt te, inte för mina hygigen artiklar.. Jag kan förstå också varför hon vill betala allt, men de är lite jobbigt faktiskt, känns som jag snyltar på deras pengar..

Nåja, väl hemma igen fick vi besök av en annan nära vän till Karen och denna kvinnas barn som “Qwewe” har lekt med hela kvällen. Vi har ätit god middag haft de trevligt med lite vin. Men eftersom de syndes på Karen att de ville vara lite ifred har jag stängt in mig på mitt rum för att inte störa dom , så tyckte jag att de var dags att skriva ner mina blogginlägg jag förhoppnings snart får lägga upp på min blogg! =D

Nåja, sovdags nu!
Puss och Kyss från Ichigo

Dag 1 - Nu gäller de!

2009-09-04 / 23:28:51
Irland Dag 1

Så då var dagen här, dagen då jag skulle möta mitt nya hem för första gången, hade hjärtklappning hela dagen, vad skulle jag säga? Vad skulle de tycka om mig? Jag håller på töja ut ena örsnibben, hål i naveln och två tatueringar… hur låter de?? För mig är de helt okey, men skulle de gå på mitt utseende före vem jag verkligen var? Nåja, jag och mamma steg upp vid 5-tiden på morgonen, duschade, fixade hår, småbråkade lite, när jag är stressad så blir jag allmänt surig och stor i käften, Sorry Mamma! Älskar dig oavsett. 

Oh well, väl på flyget insåg vi att jag hade 13 kg i övervikt, de sög rätt så mycket, men mamma tog fram plånboken och betalade övervikten, jag trodde vi skulle packa om men jaa, på SAS sa de i alla fall att om jag visade upp kvittot i Dublin så skulle jag inte behöva betala igen för övervikten. *pewh*

Jag tog ett tårfyllt farväl av mamma, sedan gick jag runt på taxfree innan jag började söka min gate, fick gå väldigt långt åt fel håll för att ens veta var jag skulle. Nåja, på vägen tillbaka så ser jag tre stycken killar vid ett bord, jag kände verkligen igenom dom, kunde dock inte placera var jag sett dom tidigare.. Glodde nog en hel del utan att tänka på de för dom såg lite obekväma ut när de märkte jag tokstirrade på dom.. Men vad fasen, de var ju EMD! Big time LOL!

Oh well, jag fortsatte genom en tull innan jag äntligen hittade min gate, skrev ett smådesperat hejdå sms till mina vänner, för att sedan köpa lite Loka och en Expressen.. Sedan bar de av till Dublin med planet, jag somnade relativt fort på planet, var totalt död, fick sova en timme i alla fall, vaknade upp väldigt pigg. Men insåg också att min klocka hade stannat, vände mig om för att fråga de som satt bredvid mig i stolraden vad klockan var men de båda två svenskarna sov djupt. Så jag vände mig till den andra stolraden som var på andra sidan gången bredvid mig, en väldigt söt äldre dam i 65 års åldern satt där. De visade sig att hon inte var svensk som jag trodde hon var, hon var irländare så tänkte att de skulle bli lite av en utmaning att förstå henne, hon bröt riktigt ordentligt på irländska, men de gick att förstå större delen av samtalet. Hon frågade lite vad jag skulle göra på Irland och jag berättade min historia om varför jag skulle dit, hur länge jag skulle vara där och så.

Vi satt och pratade tills vi landade, dvs i 1,5 h (själva flygresan var 2,5h), hon hade även förstått att jag var lite smånervös för jag hade ingen aning om var jag skulle sedan på flygplatsen, eller var man hämtade sitt bagage och så. Hon var rar nog att visa mig var man hämtade ut bagaget sedan var hon supersöt nog att hjälpa mig att hitta till var jag skulle checka in mitt bagage till Galway. Dock fick jag lite problem i In Checkningen, jag måste betala igen, så fick yra runt som en höna med denna dam, vars namn var Elin, var man skulle betala övervikten, och stressad var jag, jag hade drygt 15 min på mig innan incheckningen skulle vara till Galway och jag hade inte ens fixat mitt bagage.. GAAH!

Sur och irriterad över att tjejen på Arlanda inte hade bättre koll på situationen fick jag betala kring 85 euro till för övervikten.. Sug k*k! Nåja, när de var klart och jag faktiskt märkte jag skulle hinna i tid så kramade jag adjö till Elin och tackade för all hjälp! Jag hoppas jag någongång träffar henne igen, hon var så himla rar! Jag tror jag var så stressad över hela situationen att jag inte ens tänkte på att jag plötsligt befann mig på Irland.. 

Jag sprang till nästa gate där jag skulle med ett jäkla lite sketet plan till Galway, nog uppe i varv från bagage grejen så skulle jag sätta mig i ett plan som hade 10 rader med sittplatser och två små små stolar på varje rad.. Hela den flygningen var de värsta jag varit med om, de skakade de guppade, och piloten sa hela tiden i högtalarna att man var tvungen att ha säkerhetsbältet på sig hela tiden för att de, jaa, de var massa luftgropar och riktigt blåsigt.. De var inte särskilt kul kan jag lova.. Satt bredvid en trevlig engelsman från Manchester, han försökte lugna mig hela tiden under flygningen, vilket var väldigt snällt. Tur var bara flygturen bara varade i 45 minuter..








Nåja väl framme i Galway var jag totalt uppe i varv med hjärtklappningen och totalt förvirrad tog jag mitt bagage och var på väg ut, då en kvinna stannade mig och sa “Matilda?” “Yeah?” svarade jag, fortfarande förvirrad.. “Hi, it‘s me Karen!” …. lite konfunderad... “Oh yeah! Hi Karen”.. Då blev jag ännu mer nervös, här kommer jag och ser totalt borta ut, stirrar mest bara på henne, hälsar på Karen, hennes mamma och dottern.. Vi tog bilen till nått köpcenter där de skulle handla liggunderlag och sovsäckar och sedan skulle de fixa nå med en bil och sedan for vi hit, mitt nya hem.. Jag tror inte jag fattade vad som hände och jag var väl relativ tyst mesta dels av den dagen, jag var såå trött, så förvirrad och hade väldigt hög plus.. Så jag packade upp mina kläder och annat med hjälpt från lilltjejen vars namn jag inte kan stava men de uttalas ungefär “Qwewe” och började känna mig lite illa till mods då jag kände att min engelska lät hemsk, var så nervös.. I vanligfall är jag väldigt bra på att prata engelska eftersom de har används i min vardag i drygt 10 år.. Jag fick dock till min stora förvåning en hel del komplimanger för min engelska, båda från Karen, hennes mamma, “Qwewe”, och några av deras vänner jag hann möte under första dagen. De menade på att jag låter mer brittisk och många blev jätte förvånade när Karen berättade att jag var från Sverige, eftersom jag inte har någon brytning från svenskan.

Så vi åt lite grann, de blev rostad macka med smör, majonnäs, sallad, tomat, och bacon.. Såå gott.. Farligt gott… Jag gick sedan och la mig efter att Karen sett hur trött jag var och bad mig vila en stund. Efter kanske 45 minuter knackade hon på min dörr och frågade om jag ville gå på en promenad nere i stan och trött som jag var och helst bara ville sova men så sa jag “Okey, let‘s go.” Jag kände att jag ville inte vara otrevlig så jag hängde på, så vi tog bilen ner till Galways centrum, ska tillägga att jag bor 6 km från själva stan, jag bor i ett område som heter Barna, mindre än Bergnäset, och de är lite av ett rikemans område, väldigt perfekt allt och väldigt proper, urhäftiga hus.. Nåja, de var ganska skönt att ta en lugn promenad och se mig omkring, de är verkligen vackert här, de är sjukt.. Inte alls som jag föreställt mig men de är vackert, de är tydligen mindre än Luleå så trodde de skulle vara mer en småstadskänsla, men tvärt om, de känns större än Luleå..

Nåja, vi gick och köpte en mjukglass, som här heter “99”, vilket inte var särskilt gott. Den var väldigt vattning och smälte fort.. Sedan for vi och skulle hyra film och ha en tjejkväll, då pojken Conal och hennes man Carl har en grabbhelg nere i Cork.. Dom sprang runt där och kollade in typiskt tjejiga filmen och de blev “Bröllopsduellen” eller “Brides war” som den heter på engelska.. Själv var jag fortfarande trött och inte blev jag piggare heller, bara tröttare, så väl hemma igen så sa jag åt Karen att jag var på tok för trött för att se någon film och bad om att få gå och sova, hon log bara och sa “Ofcourse Matilda, you had a long day today, you go to bed now, sleep tight! ” Så gick och borstade tänderna och tog på mig pyjamasbyxorna, en långärmad tröja och stickade knästrumpor jag hade tagit med mig, jag frös som en tok, tog ett extra täcke och la i sängen, sedan slog jag på Scrubs som vanligt och somnade så fort jag mitt huvud tog i kudden..


Kortfattat så var dagen stressig och lite jobbigt, kände mig illa till mods där ett tag och ville bara ta planet hem igen, hade ett svagt ögonblick. Men jag smsade mamma och pappa så då kändes de lite bättre. Min engelska lät totalt hemsk hela den här dagen (tyckte jag), tror de var för att jag var så pass nervös att jag stammade mesta dels av tiden..

JO, jag är utan internet och detta är varför jag lägger upp dessa inlägg senare än planerat, jag har redan skrivit dag för dag innan jag får internet på hel tid.

 

Puss och Kyss!