Resa + packning = kortslutning i hjärnan..

2009-12-20 / 21:45:11

Om jag reser själv, eller utan mina päron så brukar jag bli allmänt galen i huvdet före avresan.

 

Minns ni hur jag hade panik före jag åkte till Irland? Tänk då vad jag har när jag reser från Irland. Jag har packat om min väska typ tusen gånger ikväll för att få det under 20 kg, MEN det mest roliga av allt är att jag inte ens har en våg här. Så Karl har fått hjälpa mig att gissa mig fram till vikten vilket jag nu tror kommer att gå igenom.  Det är maxat 20 kg nu men mest troligt under det tack och lov. Så har inga kläder med mig hem typ bara underkläder och en skjorta jag lovat bort till Macca. Annars är det julklappar och massa annat som sak med hem. Och en stor julklapp från Karen, Karl, Conal och Caomihe till min mor och far som också ska packas ner..

 

"Hujeda mig" vilket besvär det är att resa. Jag säger som Maja, man känner sig som en "ensam apelsin som guppar runt i Atlanten.."

 

Jag försöker verkligen lugna ner mig, för jag vet att jag kommer hem och att allt kommer gå bra, jag är inte längre så orolig över väskan eftersom ändå känns väldigt lätt. Men jag har allmänna svårigheter med att varva ner och det har jag ju alltid haft. Stress är min största svaghet, det är frukansvärt att stressa upp sig för småsaker som jag alltid gör. För känslan i allmänt är väldigt obehaglig och kan nästan jämnföras med en panikångest attack då man känner sig inträngd, får svårt med att andas och hjärtklappning.

 

JAG TROR att allt kommer gå superbra på tisdag, jag kommer komma hem i tid och det kommer bli kalasbra allt och så kommer jag sitta där och fundera vad jag egentligen oroade mig för.

 

 

Imorgon är det måndag, då är följande:

 

1.Väcka barnen och göra deras lunch och frukost.

2. Sopa golven

3. Tvätta

4. Mattias kommer hit

5. Laga middag

6. Vara hyper i allmänhet.

 

Okey, egentligen sa Karen att jag inte behövde göra några sysslor alls förutom middagen imorgon, men jag vet hur jag är, jag behöver ha nått att fingra med annars blir jag tokig. Sedan kommer Mattias tidigt under eftermiddag då han ska sova över här och vi åker tillsammans till Dublin på morgonen och sedan till stockholm  med samma plan! Awesome.

 

Så jag ska göra kyckling i ugnen så Mattias kommer få värsta go' middagen!

 

Annars har helgen btw varit väldigt lugn, familjen var i Dublin och jag var och red på lördag vilket var det enda vettiga jag gjort. Joo, jag städade lite i huset idag, fast det är söndag, för att jag hade så enormt sjukt äckligt tråkigt. Så organiserade hela Conals garderob vilket såg ut dom "andra världskriget". Sedan tvättade jag lite tvätt som fanns från fredageftermiddagen och strök undan sjukt mycket kläder! Men inse, jag kommer ha väldigt lite tvätt imorgon vilket kommer vara VÄLDIGT skönt! Karen var så väldigt glad när hon fick se detta och sa att jag verkligen inte hade behövt göra det, men jaa, jag hade tråkigt..

 

Vi hade båda två en väldigt tröttsam och sliten dag så därför ser vi ut som vi gör.. 
Men jaa för er som inte vet hur Mattias är så är det han på bilden ;)

Dröm sött!

Puss&Kyss

Ichigo

Vlog

2009-12-18 / 15:49:50

 

Det är inte bara bloggar som jag följer utan även också vloggar, dvs, Video bloggar. Detta är en kille som heter Alex Day och har ganska trevliga och roliga inlägg och så är han även musiker och hittade den här låten på hans youtube-sida. Han skriver all musik och lyrik själv.

 

Idag har verkligen INTE hänt nått spännande alls! Jag steg upp på morgonen och var nästan på väg att försova mig. Jag steg upp och gjorde iorning barnens frukost och lunch och sen så väntade jag och väntade, tills dom skulle åka. Eftersom det är fredag så brukar hela familjen sega sig ordentligt och Karl eller Karen brukar köra dom till skolan. Jag själv behöver bara tvätta under dessa dagar och idag jobbade även Karen hemifrån.

 

Jag slog på en tvätt och sa att jag tyckte det var för lite vit tvätt så det blir bara en mörk tvätt. Det hade hon inget emot och jag sa att jag fanns på mitt rum om det var något speciellt. Jag la mig i sängen och kollade på internet fram till typ 10 tiden. Jag kände att vid 10 tiden fick jag huvudvärk från YTTERLIGARE efter en natt knappt fått sova nått alls så jaa.. Vad skulle jag göra? Joo, jag somnade tills typ 14.15 tiden och nu sitter jag här.

 

Ringde Sandra och frågade om det fanns möjlighet att rida på imorgon en sista gången innan jag åker till Sverige.  Tyvärr visste hon inte hur det såg ut för att hon hade åkt på en rejäl förkylning och fått ställa in typ en massa ridlektioner idag. Men hon skulle boka mig och ringa om det var några problem!

 

YAY!

 

Nåja ska ta mig en promenad tänkte jag nu!

 

Pusskraaaaam

Minns ny Knapp-Nytt?

2009-12-17 / 17:04:28

Varnar för mycket svordomar och fördomsfull katt som hatar Vampyrer

Jaa för det första, minns ni Knapp-Nytt? Katten är awesome och asrolig! Och jag hittade den här då jag satt och sökte på en vlog på Youtube. Knappen är som sagt klockren och fast jag gillar Twilight och Buffy och lite av denna äckliga vampyrvåg. Haha. Nåja, Knappen har rätt, helt plötsligt så tycker hela världen att vampyrer är det sexigaste som finns och detta är bara en annan våg som kommer och går. Minns ni när den stora Japan vågen kom till Sverige för 5 år sen?

 

LOL till tusen!

 

Vi människor är ju som vi blev alltså.. Nåja, Knappen är rolig och jag tycker programet är awesome även om det är otroligt fördomsfullt och fullt med svordomar, men åandra sidan, HUR många tar ens Knappnytt på allvar då det är gjort av några uttråkade data nörder som kom på idén då datorn mest troligt kraschade och behövde få ut ilska på nått sätt över att deras älskade laptop eller nått dog. Buhu RIP..

 

Oh well:P

 

Idag har jag damsugit, tvättat, vaskat, damtorkat etc etc. Gått bra, har nu bara mitt rum att göra redo. Barnen är borta under kvällen då deras halvbror Leon fyller 5 år så dom är hos sin pappa och har kalas. Jag behöver inte göra någon middag då barnen inte är hemma, Karl ska iväg på Yoga och Karen, vet inte. Nåja, bryr mig inte, det finns rester från igår ska äta om en timme eller så tänkte jag.

 

Moohöööö... Jag borde verkligen gå och ducha.. jag stinker verkligen, svettig efter allt städande och nu låter jag nog otroligt sexig med det sagt! Haha.

 

 

Nääääää puss kram

//Ichigo

Näää nu är jag less alltså

2009-12-16 / 11:17:54

Så fort jag har färgat håret svart blir jag nöjd och glad. Jag känner mig snygg i det svarta och livet leker.... TILLS min naturliga hårfärg växer fram och visar upp sig.. Jag har bestämt mig! Jag ska blondera mitt hår under jul även om jag måste göra det själv. Jag vill ha en nystart, en ny hårgfärg, nytt!! Jag har varit svarthårig sen i februari och känner nu att jag vill bli ljushårig!! Typ mörk askblond.. som jag är naturligt..

 

 

JAG VILL HA LJUST HÅR IGEN... Gah.. nää nu bestämmer jag mig för det. Jag blir ljushårig igen! Åtminstone brunhårig, jag orkar inte ha svart längre...

 

Gah! Spyless på mitt hår just nu...

 

 

Är det någon som vill hjälpa mig att fixa mitt hår under mellandagarna?

 

 

Okey, då var det dags

2009-12-15 / 19:37:07

Okey kära läsare.

Kollade faktiskt statestiken förra veckan, jag hade drygt 60 st läsare, awesome. ;)

 

Nåja såhär var det då, jag fyllde 20 år gammal på fredagen. Tack btw för alla grattis meddelanden och tack till er som skickade kort och paket till Irland!

Well, jag var ledig under fredagen så behövde inte väcka barnen eller tvätta, vilket var skönt, men jag vaknade ändå kring 7-tiden och hade svårt att somna om efter det, men försökte tappert. När jag hörde att alla åkte från huset steg jag upp och började äta frukost. Till min förvåning ligger det en rosa kuvert på bordet och ett sött litet svart paket brevid. Jag öppnar kortet och läser och ser att var och en i familjen har skrivit en liten grattis hälsning och tackar för all extra saker jag gör runt huset som dom aldrig ber mig om, bara för att det ska vara lite extra fint, och för all hjälp dom av mig överhuvdtaget. Det värmde och jag kände verkligen att jaa, det lilla extra man ger syns iallafall i slutändan. Och i det söta lilla paketet ligger ett väldigt vackert halsband, men 2 stora lila stenar. (Ska lägga upp en bild så fort jag hittar min sladd till kameran.)

 

Jag satte mig framför datorn och funderade var jag skulle göra, klockan var ändå bara typ 8 på morgonen och jag bestämde mig för att åka och rida. Så jag ringde Sandra och hon sa om jag kom klockan 10 så var det inga problem. Så jag slängde på mig ridkläderna och ringde en taxi. Jag åkte upp dit och träffade Colum som vanligt och han grattade mig, haha tänka sig att han kom ihåg, häftigt:P.

 

Well vi tog en tokig ritt och hade kalaskul, men han berättade att han skulle på en hopptävling under kvällen med två av hans hästar och två av Sandras hästar så han visste inte om han skulle hinna ut på krogen. Nåja han skulle ringa sa han. Väl tillbaka på stallet så träffar jag Sandra och hon har en annan elev med sig som just avslutat sin privat lektion och så tittar hon på mig och ber mig komma till henne. Då presenterar hon mig för tjejen hon står brevid och säger att denna tjej heter Svenja, hon är från Tyskland jobbar också som au pair.

 

LOL- tänkte jag men vi hälsade och bytte nummer på en gång och visade sig att Svenja är lika gammal som mig och har sin födelsedag på onsdag och bor 2 km från mig. PERFEKT!

 

Under eftermiddagen gjorde jag mig iorning för kvällen men fick dock aldrig tag i Colum, blev sent med hoppningen tror jag, men till min stora förvåning så ringer Svenja och säger att hon och några andra Au Pairer ska ut på krogen och ville kolla om jag ville hänga med. Klart jag ville det! Så väl på krogen träffade jag en annan svensk, en fransk tjej och fyra från tyskland. AWESOME!

 

Vi satt på en pub och lyssnade på ett band, sedan gick vi vidare till CUBA vilket är ett dansställe.. tråkigt som as typ, så vi gick tillbaka till pubben vi varit på innan, The Kings Head. Jag klickade jättemycket med Svenja och hennes tyska kompis Heidi. Vi gick på stan dagen efter också och hade det jättemysigt.

 

Så kul att träffa nya människor nu! WOHO!

 

Lördagen gjorde jag inte allt för mycket förutom att då traska på stan med tyskorna, vi gick ut och åt middag på söndagkväll som en födelsedags middag för min del! Supermys!

 

 

Jaa det här blev en kort uppdatering men jaaa, ni får klara er med den!

Uppdatering

2009-12-15 / 08:49:55

Jaa, jag lever..

och jag ska uppdatera idag.. under dagen... helst under förmiddagen... Är såå lat...

 

Joo ska uppdatera idag om helgen.

 

 

 

7 dagar kvar btw, för er som inte har sett min nedräkning *^__^*Y

 

Pusskyss

20 års present!

2009-12-10 / 23:58:42

 

Om nån vill skicka en vampyr vid namn Edward Cullen till mig i födelsedags present så får ni göra det mer än gääääärna... Huvva, han är ju så fin at titta på!

My teen-years are over..

2009-12-10 / 21:41:22

Jaa tänka sig, imorgon blir jag officiellt vuxen, jag lämnar mina tonår bakom mig. Känns konstigt, jag fyller det magiska nummret 20.

 

Jag föddes på en måndag för 7 304 dagar sedan, för 20 år sen. Det känns så konstigt. Många skulle nog vara totalt överexalterade över att fylla 20, och visst är jag det med det är lite med sorg i hjärtat som jag fortsätter till nästa steg till en vuxen ålder. Men dock är det inte som att jag kommer bete mig nå mer vuxet än vad jag är, kommer bete mig som samma gamla jag :P.

 

Nåja, men ändå, läskig tanke att 20 år har redan gått av mitt liv, lite smått läskig tanke faktiskt.

 

Och jag ska passa på och tacka alla för det små saker och kort ni skickat.

Och speciellt tack till Maja, Ida, Macca, David och Magnus för den söta videon, bildern och brevet! Ni är mina bästa vänner och jag älskar er så mycket! Jag blev så rörd att en och annan tår kom.

Jag har verkligen underbara vänner att det nästan är skamligt!

 

Tack så otroligt mycket! Tack för det här året!

 

Älskar er alla så sjukt mycket!

 

Är föresten ledig imorgom hela dagen så behöver inte stiga upp allt för tidigt imorgon. Ska dock ringa stallet och kolla om jag kan komma och rida imorgon under förmiddagen. För på lördag kommer jag aldrig att orka om jag ska ut imorgonkväll, så tar det imorgon istället=)

 

Jaa nu är det 3h och 20 min kvar tills jag är 20år!!

 

Pusskraaaaaaaaaaam

Älskar er!!

//Ichigo

Trött huvudvär och torsdag

2009-12-10 / 08:56:26

Idag är dagen som är mest att göra, idag ska det damsugas och vaskas, det ska dammtorkas och fixas.

 

Well, ska puta iväg barnen om typ 5 minuter till bussen och sen hem och börja fixa allt, sedan hemta barnen klockan 1600 från piano lektionen och sen hem och laga mat. SEN(!) får jag sova..

 

Har nästan migrän.. bleeh jobbigt det här är, fel dag också!

 

Nåja imorgon är det min 20 års dag så ska ut på krogen då med folk från stallet!

 

Pusskram

What do you want with me?

2009-12-09 / 13:48:41

Min sömn är helt ur fokus.. Spelar ingen roll längre vilken tid jag somnar på kvällarna, om jag somnar klockan 2100, 2230, 0100, jag vaknar ändå vid 03:30 tiden och kan typ aldrig riktigt somna om.. Min mor hade en idé om att det berodde på att jag kommer hem snart och nog har lite resfeber. Så är säkert fallet men det gör inte det bättre med tanke på att det är två veckor tills jag kommer hem och jag ska jobba före det måndag -fredag.. Jag är ju såsjukt trött så det är tragiskt..

 

Och sen det där med nyår, nu är det många som vill planera olika. Som det ser ut nu så blir det nyårs lunch med familjen och sen middag med några få nära och kära och sedan dyker man upp nånstans och har det trevligt? Jag vet inte än om jag ska dricka eller inte på nyår, mest troligt inte, och egentligen vill jag hålla mig borta från alkolhol överhuvudtaget.. Men jag VET INGENTING! Jag kan inte bestämma vad som händer exakt under kvällen för än jag kommer hem just för att majoriteten ändå inte är inne på msn, skype eller FB. Det här är så jobbigt. Helst vill jag ha koll på typ allt redan nu, känner mig så tokigt stressad över att inte ha kontroll, jag är ett sådan kontroll freak så det är hemskt, speciellt när jag blivit det på loppet av 4 månader?? Nåja, det löser sig, det gör det alltid..

 

Joo sen, om det finns någon som vet var dom säljer en mistel? Så man kan hänga ovanför en dörrkarm? Ni vet?

Tycker sånt är så otroligt fint och vackert..

Nää nu ska jag ligga och skriva en stund..

 

Har nu sett New Moon föresten sa prästen, och jag gillade den väldigt mycket. Den slutade väldigt apptitretande då Edward friar till Bella, så får man inte så något svar eller nått!! Gah! Längtar till 30 juli då tredje filmen kommer ut, hehe, lagomt tills jag flyttar tillbaka till Sverige.

 

"I won't say no if you kiss me gently."

 

Saknar dig valpen! <3

 

 

Att våga vara vem du är, våga drömma dina drömmar

2009-12-08 / 15:19:06

Vågar du alla dagar i veckan vara vem du är? Har du en mask uppe för att ingen ska se?

 

Jag följer en hel del bloggar (37 st för att vara exakt). Jag älskar att läsa bloggar, jag älskar att läsa om "udda" männikskors liv, dom som har en annan åskit än vad resten av samhället har.

 

Ta tex Underbaraclara , hon är en ung tjej under 25 år som kände att det liv som samhället tycker man ska leva som ung tjej inte var hennes grej. Hon är en riktigt pysseltjej som har det mest klocka tipsen till allt, recept på perfekta kanelbullar och klappgröt, 80-talist, eget hus ute på landet, gift, femenist, kristen och hemmafru.

Jag undrar just hur många som säger åt henne att "du är ung, sluta bete dig som en äldre kvinna, var ute och festa och dansa som alla andra, vad försöker du åstakomma med detta? Vill du ha uppmärksamhet? Som du lever är inte sunt, du är bara 23, inte 43! Du borde ta ett jobb istället, låt inte din man göra allt jobb. Du som är femenist ska väl inte bete dig så här?"

 

Jag menar HALLÅÅ! Jag tycker verkligen av hela mitt hjärta att folk som sitter och tänker och säger så verkligen tänka efter innan dom öppnar munnen! Ska alla tjejer istället klä upp sig utmanade varje gång de ska på fest, hoppas att en full odräglig kille ska taffsa på dom så dom får lite bekräftelse på att dom ser bra ut? Eller dricka sig så full så dom ska magpumpas eller ligga och spy på en toalett? Ska vi vara korrekt klädda och se ut som bondinbella (jag har inget emot blondinbellas blogg för er som undrar men..), ska vi alla gå och se likadana ut på stan som några rikemans ungar hela högen?

 

För om vi klär oss udda, har udda intressen, då får vi skit för det?? Jag gick i Sweet Lolita i 2 år och före det hade jag en udda stil redan, jag var väldigt inspererad av asiens mode.  Jag träffade många männiksor på stan som kom fram och sa "Vad sööt du är! Var har du hittat dom kläderna, så fin kjol du har. Vilket söt pälskrage etc etc" och det gjorde mig alltid så väldigt glad. Men det fanns ju självklart de människor som hade en annan åsikt.

 

En specifik händelse var då en kvinna kom fram till mig på stan en dag följande konversation hände:

 

Kvinnan: Jasså, är det nån ny teater på gång i stan?

Jag: Uhm, näää? Va?

Kvinnan: Ja men dina kläder?

Jag: Vad är det om mina kläder?

Kvinnan: Jag tänkte bara att du måste vara med i en teater för ingen människa skulle väl gå runt i sånna där kläder frivilligt?

Jag: Ja vet du damen, att detta är något jag går runt i frivilligt varjedag för att jag gillar det och trivs i det.

Kvinnan: Då gör du det bara för att få uppmärksamhet!!

Jag: Nej, det gör jag inte, jag trivs och tycker det är fin med denna klädstil och det är väl ändå upp till mig att avgöra det?

 

Kvinnan går surt därifrån och fräser något. Jag står helt ensam kvar och funderar vad i hela friden handlade det där om. Kvinnan var i kanske 45-50 års åldern. Jag minns att jag var så förvånad och ledsen samtidigt. Jag fick ofta höra jag sökte uppmärksamhet och skulle sluta med det dära tramset. Efter många års kämpade med det lilla självförtroende jag hade så gick jag sakta men säkert tillbaka till en "normal" stil.. Jag förlorade kampen, orden bet för hårt, såå ja, samhället 1-0.

 

Men samtidigt kan jag väl tycka också att varför? Varför ska vi behöva följa en norm hela tiden? Jag tycker att dessa människor som verkligen sticker ut ur i mängden ska kunna behandlas som "normala" människor. Det handlar inte om uppmärksamhet, det handlar inte om att visa upp sig för någon. Det handlar om att vara sig själv, det handlar att våga utföra det man tror på även om vissa tar större plats än andra. Sånna här människor är min hjältar, för dom står på sig själva, dom vågar och har kraft att göra det som dom vill. Så varför kan vi inte bara sluta upp med alla fördommar som finns mot människor, varför kan vi inte alla vända andra kinden till.

 

 

Vi alla är ju lika mycket värda i Guds ögon, varför kan vi inte vara det i varandras ögon. Jag menar, en alkis är inte mindre värd än mig. Bara för att han/hon gjorde några snesteg i livet och inte jag gjort det så betyder det inte att jag är mera värd. Jag är bara en människa, det är den andra personen också. Bara för att vi alla är olika, bara för att vi alla inte har samma mål i livet behöver vi inte klanka ner på andra. Och varför gör vi det? För att må bättre om oss själva? Tycka att vi gjorde ett sådant jäkla bra jobb med att vara som resten av samhället vill vi ska vara?

 

Om du vill gifta dig ung så gör det, om du vill köpa hus och allt där som hör till så gör det, om du vill ut och festa ikväll och spy på en toa så gör det, om du vill göra något så gör det!! Skit i vad alla andra  säger och vad de tycker, det är ju inte deras val, inte deras liv. Utan ditt, bara ditt.

 

Jag menar, jag vill en dag ha barn, vara gift, ha en norrbottens gård med hjärssgård, jag vill ha ett stall med 2 hästar. Jag vet exakt hur jag vill inreda mitt hus, jag vet exakt hur jag vill ha mitt stall. Jag vet jag vill mina barn ska heta i för- och mellannamn och att jag ska behålla mitt efternamn fast jag gifter, för mig är det viktigt att behålla min pappas namn, och föra det vidare. Jag vet att jag är inte redo för det idag. Men jag hoppas inte det är för långt ifrån.

 

Jag vill vara gift innan jag är 30 år, jag vill ha mitt första barn strax före 30, jag vill ha mitt sista barn senast när jag är 38 år. Jag vill ha barn då jag flyttat ut på landet, jag vill att mina barn ska växa upp med hundar, katter, kaniner och hästar. Jag vill leva en riktig svenssonsvensson dröm. Jag vill aldrig flytta ifrån det kära Luleå jag växt upp i. Jag vill flytta tillbaka till Måttsund, där är jag född, där ska jag dö. Jag vill gifta mig i Gammelstad kyrkan för det är min kyrka jag sjungit i, jobbat i, konfimerats i, döpt mig i.

 

Jag köpte mig en kyrkstuga för att kyrkbyn ligger mig så nära om hjärtat. Och hur många sa inte åt mig då "Vad fan ska du med en kyrkstuga till? Du är ju bara 19 år gammal? Du kan göra så mycket bättre med dom pengarna!" Och när jag frågade dom vad dom tyckte jag skulle göra med alla sparpengar så blev svaren, köpa en lägenhet, köpa en ny bil, elektronik etc etc.

 

Men då ställer jag mig frågan, vad ska jag med det till? En bil?? Jag har inte ens körkort, och när jag tar körkort tänker jag inte skaffa någon bil det första jag gör. Och köper jag mig en bil tidsnog så ska det vara en skruttbil som knappt går framåt. Jag tänker aldrig i mitt liv köpa en lägenhet för så fort jag kan får pengar över så flyttar jag till hus i Måttsund.

 

Jag köpte mig en kyrkstuga. Mina första -- kr köpte jag mig en liten stuga, en stuga i som är en del av ett världs arv. Kan ni tänka er vad häftigt det är. Min stuga är just över 300 år gammal och bättre skicka kan den inte vara i. Det här är mitt livs bästa beslut, jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde det. Kyrkbyn för mig är en sådan stor del av mitt liv att jag skulle aldrig kunna säga nej till ett sådant tillfälle. Kyrkbyn är en plats med så många underbara minnen. Jag och min familj har alltid firat midsommar där, alla helger och dagar man varit med mormor i hennes kyrkstuga, där hittar du människor i alla åldrar, där hör du kyrkklockorna ringa, där har vi historia av människor som kommit och gått.

 

Ska ni döma mig för att jag är 19 år och spenderade -- kr på en stuga? Men pengar min mor och far har sparat för mig och samma summa pengar för min bror sedan vi vara nyfödda små bäbisar just för att vi skulle kunna göra något kul med dom när vi blev äldre? Ska ni döma mig för att jag slog tillbaka? Ska ni döma mig för att jag gjorde det för att jag ville det? Ska ni döma mig för att leva ut en dröm?

 

Det är precis vad allt handlar om. Du måste själv våga leva ut dina drömmar, du måste själv våga vara den du är. Du måste tro. Jag är 19 år, jag har redan en del av min dröm. Jag har det för att jag aldrig slutat tro eller hoppas.  Vad har du av dina drömmar?

 

Blondinbella har ett eget klädmärke, aktieföretag och en egen blogg som sitt företag, det är en del av hennes dröm och mål och hon är 19 år. Underbaraclara bor i ett hus på landet med sin man och är 23 år, hemmafru som älskar att baka och diskutera viktiga frågor och det var ett av hennes mål och drömmar med livet. Jag är 19 år jag har min kyrkstuga och min hund. För mig är det en stor framgång, jag har nått en del av mina mål.
Det är inget fel med att vara ung och vilja ha drömmar redan nu, det är inget fel att vara hemma fru om man väljer den livstilen, det är inget fel med att vara politsikt insatt om man vill det, det är inget fel med att vara sig själv.

 

För er som känner mig och inte känner mig så handlar det inte om pengar, högsta utbildningarna, vem du är eller vart du kommer ifrån. Det handlar om vad ditt hjärta säger åt dig att göra, vad ditt hjärta vill säga till dig. Sen är det bara upp till dig att lyssna eller ej.

 

En dag, en dag kommer saker att hända då du minst anar det. Ta vara på varje ögonblick i livet och försök se världen för vad den är.

 

Att döma är är så enkelt och lätt, att inte döma är svårare. Jag är inget helgon jag själv, jag har dömt människor för deras fel och brister så många gånger det är skamligt. Men jag försöker ändå, jag försöker vända andra kinden till, just för att jag inte vill döma andra, jag vill bli behandlad som jag behandlar andra.

 

Jag tänker aldrig sluta tjata om detta, just för att detta är något viktigt, viktigt få drömma, det är viktigt att ta bort masken från våra ansikten.

 

God Bless you.

//Ichigo

 

Sötaste katten genom tiderna

2009-12-06 / 21:53:34

 

Det här måste vara bland det sötaste jag sett i mitt liv. Jag vill också ha en sådan kissemisse =)

Verklighetens kärlek.

2009-12-06 / 00:26:44

Vill du älska mig? Vill du vaka över mig när jag sover? Vill du vara med mig för den jag är?

Vill ni veta vad verklighetens kärlek är?

Verklighetens kärlek är när två människor tittar in i varandras ögon och bara vet, utan ord, att de tillhör varandra. Deras blickar säger mera än tusen ord, deras leende säger allt, deras kroppsråk är självklart. När de ser på varanda har dom världen under sina fötter, ingen onska i världen kan stoppa dom.

Men hoppar runt på rosa små moln i hopp om att den andra snart ska kyssa en. Hjärtat slår volter och man vet inte vad man ska ta sig till. Det pirrar i hela kroppen och man känner hur andningen bli så lätt och uppspelt.

Man kastar sig ner på gräset, bara busar och brottas som två små barn. Man vågar vara sig själv, inget kan skada en. Sen kommer dom för nära, läpparna är centimeter från varandra, världen fryser till. Ögonen bli stora och fylld med skräck och kärlek samtidigt. Dom tittar på varanda, ska dom, ska dom inte? Sakta men stilla rör sig läpparna mot varandra. För första gången får dom känna beröringen av varandra. En försiktig kyss fylld med ömhet och värme. En kyss som säger allt, en kyss som är självklar, som är fantastisk.

Dom kramar om varandra varje dag som dom inte sett varanda på år och dagar. Deras andetag kan berätta deras historia. Han älskar henne, hon älskar honom. Inget i livet kan skilja dom åt. Dom vet det själva, dom ser ingen annan, dom ser varandra.

Lever dom i en fantasi, leker dom med magi? Känslan av att lyftas upp av lätthet, en kyss blir flera kyssar, allt bli lekfullt. Tänk alla äventyr som väntar. Så vad väntar du på? Om du vill hitta verklighetens kärlek så måste du finna den!

Vill du hitta fjärilar med mig?

Så är det jag en dag vill känna. Så, vill jag det ska vara, lekfullt i en magisk värld. Spänning utan dess like, känslan av frihet är klarare än kristall.

En kyss kan betyda allt, ta vara på den.

 

 

Twilight...

2009-12-04 / 21:02:20

Hysterin om Twilight är så gått som omöjlig att gå miste om, men jag har gjort som vanligt när någon film eller bok blir så bra att hela världen skriker. Jag tar avstånd ifrån det tills det lunat sig lite. Jag gjorde det med Harry Potter när böckerna kom ut. Jag tror inte jag såg första filmen för än den 3dje kom ut, läste inte boken för än typ 3-4 år sen. Jag gillar inte hysterier helt enkelt, det blir för sliskigt..

 

Men jaaa, barnen har gnällt på mig att se denna film iallafall sen jag typ kom hit och nu när New Moon kommit ut på bio och dom var och såg den blev det ännu värre. Men jaa, jag sa till slut okey och suttit och sett första filmen.

 

Så, är jag:

Imponerad? Njaaa, inte direkt.

Gillar den? Ja, den är ändå bra gjord, men inget över det vanliga.

Bra story? Jaa jag gillade storyn väldigt mycket faktiskt och jag övervägar att läsa böckerna, men isåfall på engelska.

Förälskad i vampyren el. varulven? Nej, absolut inte. Engelsmannen är ganska snygg och jag gillar att hans amerkanska dialekt låter så mjuk och fin. Hörs inte att han är från London. Varulvs pojken verkar vara allmänt jobbigt pojkig och fjortis i allmänhet.

Har jag då fallit i fällan för Twilight? Ja det måste jag kanske erkänna.

Tänker jag bli hysterisk om det? Nej och åter nej. Det är en bra film men bra story, jag tänker inte bli hysterisk över skiten...

 

 

Så med andra ord, jaaa den var helt okey, storyn var ganska så bra och Edward var vacker att titta på. Det är synd att det inte finns män som Edward.

 

Hade ju inte sagt nej till nån som ser ut att vara så bra på kyssas ;), skulle inte säga nej till hans överkropp eller hans ögon.

 

Hehe aja.

Ska pysa och göra annat.

Puss&Kyss

 

 

Och tro nu inte att jag har blivit frälst i vampyrer!! 
Jag har alltid gillat vampyrer, iallafall sen Buffy startade, men jag har ju redan en paxad vampyr jag verkligen skulle säga nej till... Spike.. MUMS!

 

Harmoni & Förståelse

2009-12-03 / 23:32:48

Dagen gick fort efter städningen, gick direkt efter städningen och hämtade barnen från pianolektionen, vi fick av slumpen skjuts till Morrelliz av Efas mamma, (Efa är Caomihes bästis) som såg oss av när vi väntade på bussen. Superskönt att få åka bil tillbaka, speciellt då det började regna, hehe, ovanligt va?:P

 

Nåja, vi åt på Morellizz och vi köpte curry chips. Jag fejlade i att vara nyttig till middag, var så trött så orkade inte ställa mig och laga mat.. Nåja, vi åt dära och jag köpte åt barnen var sin läsk, trots att dom inte får dricka läsk på veckorna. Och jag ska motivera till varför jag gjorde något jag egentligen inte får.

 

Saken är den att när barnen gör något bra tycker jag att dom får för lite beröm av Karen och Karl ibland, och att dom har så lätt för att ge ut bestraffningar när barnen gör fel. Och sen är det också så här att i veckan har barnen verkligen skött sig, dom har verkligen inte alls bråkat och tagit det lungt. Jag tycker att detta beteendet ska belönas och för dom att se att om dom sköter sig bra så får dom nått bra från det. Men sen menar jag inte heller att det ska ske varje  gång dom är duktiga men just från en sån här jobbig period som varit och det är 3 dagar som har varit helt underbart lugna så tycker jag absolut dom ska få en belöning. Och jag tog det från egna pengar, visst, men jag tycker bara att dom förtjänade att få något gott och dom blev ju så glada.

 

Hela kvällen har ändå varit bra, dom har varit lugna och upptagna med sitt och jag och Macca har suttit på skype och tagit igen vad som hänt på sistone då hon varit i Piteå. Sedan nattade jag Conal klockan 21:00 och sen Caomihe 21:30.

 

Sedan hände något spännande så jag skulle natta Caomihe, hon har ju länge tjatat och retat gallfeber på Karl att hon vill ha en hund men han har så ofta blivit arg på henne för att när han sagt nej så har hon bara fortsatt tjata.

Och jag känner igen mig så galet mycket i det här. Dvs, jag och min mor.. Stackars kvinna säger jag bara. Min mor är en enastående kvinna som ens klarat av mitt eviga tjat, min otroligt jävliga attityd i mitt vilsna tonårsliv. Tror inte min bror ens var i närheten lika hemsk som jag var. Och just det här om hund, den etappen har vi också gått igenom, dock var jag äldre än 11 år. När jag var 11 år var det bara hästar som gällde.

 

Men saken var den att jag tjatade ju i drygt 8 månader intensitv om att skaffa hund och det var bråk om det hela tiden, mamma min, var hundrädd och jag älskar hundar, förstå hur det inte gick ihop alls! Men efter många om och men då jag hade en lång period att vara väldigt ensam och utan kompisar så sa till slut min mamma okey. Jag minns hennes ord så väl, för  jag trodde jag drömde, "Det ska vara det minsta du hittar! Och jag ska aldrig behöva ta hand om den!" Hahaha, jootack det var bland det minsta jag kunde hitta men att aldrig ta hand om den, ojoj, hon är så kär i lilla Nozzen nu att jag vet inte vad hon skulle göra utan han nästan. Det är mammas och pappas "första barnbarn" haha.

 

Nåja åter till Caomihe, hon frågade mig vad hon skulle göra för att få Karl att förstå att hon ville ha en hund, vad skulle hon behöva göra för att få en?

 

Jag har sett dessa diskutioner då Karl verkligen hatat dessa samtal om hund och blivit arg, speciellt då Karen bara suttit och skrattat och tyckt situationen är rolig så har jag verkligen sett hur det såg ut då jag och mamma gjorde samma sak. Jag tycker så synd om Karl på många sätt ibland, speciellt för detta och jag kände att jag var tvungen att försvara honom.

 

Så jag satte mig och berättade för Caomihe att det är inte lätt att ta hand om en hund och att jag fått göra uppoffringar när jag haft Nozz. Och när man är 11 så är det inte så enkelt att ha en hund på egen hand och att jag faktsikt är glad att mamma eller pappa inte gick med på att skaffa hund då jag var yngre. Jag hade aldrig klarat av det, och det var ju inget jag kunde se då, men det förstår jag nu. Men hon matade på med nya frågor och ville härma mig så att hon skulle få en hund.

 

Så jag satt och försökte och förklara att vara så ensam som jag var under den perioden och såå är inte så kul i längden. Jag försökte förklara för henne att en hund är ingen lek att ta hand om, och att jag som var 17 år när jag fick Nozz, hade till och med jobbigt med att uppfostra han, hur ska då inte en 11 åring ha det på helt egen hand. Så efter ett långt samtal så frågar hon om jag tycker hon borde sluta reta gallfeber på Karl, kanske sluta prata om det helt så kanske chansen är större?

 

Jag säger bara att jag tror för hans skull att hon borde sluta reta gallfeber på han, men också kanske att han ändrar åsikt om det om nått år, då barnen uppför sig bättre, kan ta mycket mera ansvar och sen se att det finns tid. För att just nu så har dom ju knappt tid att ha en hund med tanke på att barnen har typ 100000 aktiviteter på fritiden och vem är hemma mest? Jo jag, men det är ju inte jag som ska äga hunden, och inte jag som ska ha den resten av livet så ja. Det måste finnas mycket som ska spela in för att ha hund.

 

Hon tog det svaret och sa "okey, jag ska sluta gnälla på Karl". Jag vet inte om hon ens ville höra allt jag sa och hur mycket som faktiskt gick in i hennes lilla huvud, men det kändes ändå som om jag nådde fram, åtminstone lite grann..

 

Sen jag kom hit så har jag fått så mycket mer respekt för mina päron, just för att jag ser hur mycket jobb det är att ta hand om ett helt hushåll och sen två barn. Men det är väldigt kul ändå, jag får lida lite, lite payback ;) Men också att jag får bara mer och mer förståelse för vad mina föräldrar gick igenom och jag är glad att jag åkte hit till Irland. Detta blev mitt wake up call.

 

Haha nää, jag älskar mina föräldrar så att det gör ont, jag vet inte vad jag skulle göra utan dom. Jag är också väldigt glad för alla beslut dom gjorde för mig när jag var yngre, dom lärde mig att se skillnaden på rätt och fel, upp och ner, höger och vänster, om ni nu föstår vad jag menar med det.

 

Så tack mina älskade päron för allt fint ni gjort, och gör för mig än idag, utan er skulle jag vara totalt lost.

 

Puss och kraaaam

Älskar er <3

 

BTW

2009-12-03 / 13:07:21

Är det någon annan än jag som saknar Tärnaby?

 

Jag saknar att vara uppe i stugan där, längtar redan nu till mars då jag kommer hem en ny vända och får mysa i fjällstugan! MYSPYS!!

 

Tärnaby kyrkan och Ryfjället(tror jag) är det som syns på bilden.
Är det inte ljuvligt?

 

Så om det av slumpen skulle vara någon som bor i Tärnaby och läser min blogg så hälsa från mig! ;) Haha.

 

Puss&Kyss

Ichigo

Torsdag - fullt upp och 8 dagar kvar.

2009-12-03 / 12:56:09

Jag har verkligen tagit en super seg morgon. Jag brukar egentligen börja med storstädandet redan klockan 10, men jag var så hungrig och bestämde mig för att göra lite ägg och grönsaker till frukost. Så medans jag åt såg jag samtidigt på Gilmore Girls och blev fast tills nu. Klockan är nu 11:30 och ska sätta igång med allt damsugande och skurande etc etc. Kommer vara klar vid 13- tiden skulle jag tippa på.

 

Idag så har barnen piano lektion så ska hämta upp dom klockan 16 vid Cappah stores. Dvs, 45 minuters gångsavstånd från där vi bor, så en lite promenad ska bli skönt att ta. Sedan så ska både Karen och Karl ut ikväll så jag är barnvakt. Så det blir middag på Morelliz för mig och barnen, dvs curry chips.. Bleeh, inte så sugen på det alls. Funderar på att göra nå eget istället, typ ris och ärtsidor, ååh det lät gott. Jaa ris och ärtsidor blir det ikväll! :D

 

Kollade som vanligt på morgonen också på julkalendern, Mysteriet på Greveholm. Den är ju så sjukt söööööt alltså! Så tredje avsnittet, så nu har jag bara 21 avsnitt kvar ;). Jag börjar verkligen längta till jul nu, försöker få julkänslan genom att lyssna på massa julmusik, dricka massa te, försöka hitta massa mysfaktorer!!

 

Om ni bara kunde förstå hur kul det ska bli att komma hem ett tag, satt och pratade med mamma och pappa på skype imorse och mamma riktade webbcamen ut genom fönstret. Bara att se all snö där ute, den underbara soluppgången fick mig till eld och lågor!!! Inte länge kvar nu alltså! Jag vill bara att veckorna ska gå ännu fortare än vad dom gör, men inse, det är helg igen imorgon! Helt supergalet!!

 

Men som jag sa så är jag typ barnvakt ikväll då Karen och Karl ska ut ikväll vilket inte var allt för kul för min del. Jag hatar att vara barnvakt på torsdagar. Det är min fullaste dag och jag vet att nu när jag sätter igång så kommer jag inte ha en lugn stund för än jag går och lägger mig ikväll. Först ska jag städa hela huset, sen ska jag göra mig lunch, städa lite i mitt rum, iallafall det jag hinner, sen så ska jag gå i 45 min och hämta barnen, sen förhoppningsvis så åker vi buss tillbaka, om nu bussen stannar.. Ja sen så när dom kommer hem så ska dom hinna varva ner och göra en massa, jag ska fortsätta städa mitt rum så länge jag hinner, sen ska jag iväg till Molleriz med barnen, äta middag med dom. Sen när vi kommer tillbaka så ska jag göra mig mat själv också. Sen så är det att vara barnvakt hela kvällen till barnen. Conals läggdags är kl 21:00 och Caomihe 21:30.

 

Så efter 21:30 är jag ledig ikväll, lite tröttsamt, men men. Så Macca om du läser detta, så tyvärr men jag tror inte jag hinner prata ikväll, vi får väl prata nån annan dag. =(

 

Nåja, ska väl inte klaga för mycket, men jag vet att jag kommer vara galet trött imorgon, tur att jag då bara har tvätten att göra då. Sedan på lördag ska jag förhoppningsvis åka och rida, och söndag ska jag slöa inne på mitt rum hela dagen som vanligt.

 

Om du har en advents kalender av något slag? en chokald kalender, tv-julkalender eller kanske rent av en hemma gjord en? Vad fanns bakom din lucka idag?

-För mig fanns en julgran.

Vad ska ni människor som faktiskt följer mig blogg göra i helgen? Har ni något spännande att berätta om eran helg?=)

 

Puss&Kyss

Ichigo

 

 

 

P.S: 8 dagar kvar till min födelsedag!

 

Snälla barn, Fru Edberg och kyckling.

2009-12-02 / 20:59:04

Idag har varit en sån här ganska seg dag igen. Haft lite att göra i allmänhet och det saker jag hade på agendan gick fort att göra. Först tvätta kläder, vilket var endast en tvätt, sedan torka skinnmöblerna, laga middag..

 

Jag låg smått och läste en bok och satt och surfade på internet i väntan på att Elin skulle ringa mig på skype. Och det gjorde hon! Jag blev så glad att jag knappt kunde sluta prata, as usal.. Jag har inte pratat med henne sedan bröllopet och det var verkligen härligt att höra hennes röst. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Killar, giftemål, husdjur, kärlek, spöken, utbildningar.

 

Joo btw, för er som är intresserade är min julkalender iår den underbara klassikern Mysteriet på Greveholm. Den känns lite småtöntig men ändå söt. Dom var ju inte bäst på att välja skådespelare som ska spela familjen som flyttar in på skottet, för den yngsta flickan är den enda som inte pratar skånska. Med andra ord, det låter superflum XD

 

Men den är ändå sööt. It brings back the memories =)

 

Jag har inte så mycket att tillägga idag faktiskt. Jag gjorde kyckling i ugn idag med palsternackor och morötter! Mumma så gått det är! Fantastiskt! Jag älskar att stå i köket och laga mat, det är verkligen supermysigt och speciellt då man ser att de blir gott så blir det ännu bättre.

 

Barnen har skött sig superbra idag igen, jag är nästan chokad, men det är sjukt underbart alltså! Det är inga onödiga skrik eller skrän, bara lugnt och stilla och dom hjälps åt med allt. Så underbart mysigt! =)

 

Aja, ni får nöja er med detta tills vidare!

 

Puss och kyss!

Ichigo

Helt enkelt udda.

2009-12-02 / 10:10:17

När jag gick ut på morgonen för att följa barnen till skolbussen så kände jag lukten av saltvatten, ni förstår, jag har ju havet ett stenkast ifrån huset. Och på en gång accosierar jag lukten till franska riviäran. För när jag och min familj tar våra turer till Frankrike så är vi alltid nära havet och då känner man lukten av saltvatten. Saken är väl den att jag tänker mera på sol bad och värme än regn rusk och storm.

 

Men jag klagar inte, det är ändå ganska mysigt att havet så nära, det är ju så vackert att bara kunna gå ner för en backe och sen är man där, och tittar ut över det oändliga havet, för det är ju otroligt mäktigt. =)

 

Annars idag är det en väldigt lugn dag vilket är skönt, jag sitter bara och funderar vad jag ska göra för lunch till mig själv då jag inte har några rester från igår eller nått.. Nåja, de löser sig!

 

Sen klockan 12.00 (irlänsktid) så ska jag sitta och prata med söta lilla Fru Elin Edberg. Jisses det känns fortfarande lite konstigt och säga Elin Edberg, Edberg, Edberg.. Jisses tänk att Petter och Elin gifte sig till slut, och deras böllop var så himmla himmla vackert jag fick en och annan tår som rann ner för kinden. Så glad var/är jag för deras skull!!

 

Dessa två personer hör verkligen till mina bästa vänner. Dom är så underbara så det är rent av hemskt!
Skickar en puss och en kram till mina blivande präster ;)

Everybody goes awww

2009-12-01 / 21:54:39

TITTA, TITTA TITTA!!

 

Jag har fått en choklad julkalender av familjen!!:D

 

Jag blev jätteglad! Vad supermys! TIHI!

 

 

Jag hoppas jag aldrig växer ifrån att ha julkalendrar! Även om jag får barn så vill jag fortsätta ha min egna julkalender, det är ju verkligen supergulligt, mysigt och tradition. Jag hoppas jag aldrig växerifrån dessa goofy små julsaker som jag alltid haft.

 

Fast vet ni vad, jag tror jag skulle för skojs skull göra en helt egen julkalender när jag får barn och familj! Tänk vad spännande, oj den idén ska jag klura på!

 

En annan kul jultradition är att varje julaftonmorgon så får jag och Viktor en julsäck fylld med godis och en liten julklapp. Och varje år då man påminner mamma och pappa om det lagomt före jul så frågar dom alltid "Har ni inte växt ifrån det än?" Och jag svarar alltid såklart nej! För det är en tradition som betyder så mycket för mig och jag hoppas jag och Viktor får ha kvar den så länge som möjligt. Och från och med iår så kommer vi börja med en ny tradition, vilket är någon som vi kallar "Hemliga tomten", en idé jag fick från min irlänska familj.

 

Det är så här, min släkt, är stor släkt, så varje jul är vi ungefär, 10-12 stycken på julafton och sen har man ju kompisar man vill också ge julklappar. Ni kanske förstår att det blir dyrt att köpa till alla och ekonomin funkar inte alls. Så iår så ska vi göra såhär att alla drar en lapp där det står ett namn, och det namnet man får den ska man köpa julklapp till. Så på så sätt vi köper bara en julklapp men alla får en, vilket ni måste erkänna är rätt smart sak!

 

Dock har jag redan köpt till hela min familj innan vi bestämde detta så Mami&Papi och Viktor kommer få sina julklappar från mig då vi äter julaftons frukosten och myser då! Vilket kommer vara supermysigt tror jag!

 

Jag älskar julen, då jag får vara med min familj och släkt och bara ha det mysig, en tid då alla träffas och bara pratar och tar igen och berättar vad som hänt på sistone, pratar gammla minnen, skrattar och har det kul.

Det betyder allt för mig, så länge min familj mår bra, mår jag bra.

 

Så med det sagt så ska jag nu krypa in i min mysiga pyamas, koka en kopp te, och titta på en gammal julkalender, Mysteriet på Greveholm! Jag vill ha en mysig julkalender iår som jag älskade när jag var liten!

 

Under december månad blir jag som en 10 åring igen, jag verkligen älskar jul och allt är så vackert dåå!! Åååh jag tror jag dör så vackert allt är!!

 

Ha en helt underbar första advent!

 

Puss&kyss

Ichigo

Dear winter..

2009-12-01 / 19:03:21

Igårkväll var tanken jag skulle uppdatera mig men jag däckade redan vid 19:30. Anledning? Frukansvärd migrän attack, ni vet, en sådn där då man bara vill ligga och gråta för allt det man är värd. Så jag var tvungen att somna då, men det var såå skönt. För när jag vakande imorse så kände jag mig så utvilad och glad!

 

Jag steg upp och klädde på mig och sedan gick in i köket för att göra barnens lunch. Jag väckte dom och hela morgonen var som så smidig och allt gick så himmla bra och sedan gick jag med dom till busshållplatsen och sen gick jag och handlade på morgonen det vi behövde, typ morötter och sånt.

 

Jag kom tillbaka och kollade i agendan vad som skulle göras idag, det var inte mycket alls, tvätten, bleka "the sink" som jag ej kan komma på vad det är på svenska..  Så jag tänkte när jag stoppat på tvätten och fixat det andra om jag inte skulle ta mig en mysig morgon promenad? Haha, misslyckat så in i norden! Så fort jag öppnade dörren så pissregnade det.. Men SUG vad tråkigt!!  Så det har regnat hela dagen, så istället tog jag en bok och läste en stund, surfade runt på internet och väntade in på barnens hemkomst.

 

Jag strök lite kläder efter som allt blev klart och förberedde grönsaker till middagen som Karl ska göra ikväll och precis då jag var klar med allt och torkat bänkarna så kom barnen hem och de ville ha pancakes, eller plättar som det heter på svenska.

 

Jag blev lite halvnervös, jag ska vara ärlig med er, jag har bara gjort plättar en gång i mitt liv, för typ 2 år sen.. Men lilltjejen hade ett enkelt recept och vi alla 3 hjälptes åt och det gick så smidigt allt, Conal och Caomihe var så duktiga! Snacka om jag är stolt alltså(!!!) dom har inte bråkat på HELA DAGEN!! Det är så fantastiskt och jag har berömt dom så mycket och bara för att dom verkligen skött sig idag så diskade jag undan allt från plättarna och istället så får dom duka till middagen. Det tyckte dom var en väldigt bra deal och jag är väldigt nöjd.

 

Hela dagen idag har verkligen gått smidigt och fort, jag är verkligen supernöjd med hela tillvaron. Jag önskar bara jag hade lite fler sånna här dagar då barnen sköter sig och inte bråkar för mycket, för då är det så himmla lugnt och skönt och jag kan verkligen slappna av i hela kroppen vilket är jätteskönt för mig!

 

Så summa sumarum, dagen har varit otroligt avkopplande och supermysig, jag är jätteglad, barnen är jätteglada, allt är rent och snyggt. Just nu kan det inte bli bättre!

 

Julen har också kommit till alla skylt fönster ;)

 

Och i köpcentret =)

 

Men något jag blev lite smått irriterad över vid matbordet igårkväll var familjens diskution om julklappar. Det hela började att Caomihe visade stolt upp sitt brev till tomten till Karl. Då han läste det så såg han att på önskelistan stog ett par Uggs skor som hon ville ha, som egentligen kostar 2000 kr. Istället för att ignorera det och prata med det med Karen så blir han spydig och frågor om hon verkligen är seriös med att önska sig ett par skor för 2000 kr??

 

Jaa det kanske är att ta i, köpa ett par skor 2000 kr till en 11 årig tjej som hon växer ut ur. MEN, jag önskade mig en häst när jag 11 år gammal.. Det var inte direkt som min mor eller far börjarde bitcha om det vid middagsbordet och säga hur dyrt det var och att verkligen berätta för mig hur jag aldrig skulle få det då jag var 11år. Utan mera, okey det fanns på önskelistan men man kommer nog inte få det bara för att det står på önskelistan. Så det var väldigt fel taktik från Karls sida och det gjorde mig irriterad. Karen satt och försökte att få tyst på han med olika miner och visa att det kunde hon och Karl prata om det ifred sen men han bara tittade på henne och sa ungefär "What Karen? She can't get it!". Jag menar, hallåå, man ska inte sitta på säga åt barn vad det ska få och inte få av tomten!! Barnen tror ju på tomten!! Inte att det kommer från Karen och Karls plånbok. Och han förstörde stämningen lite, vilket var jättesynd.

 

Jag hade fetaste lusten över att be han knipa igen truten men jag sa ingenting och fortsatte bara att äta, det där är inte mitt problem, kommer aldrig att vara så det är lika bra jag inte lägger mig i det.

 

Ett annan rolig konversation som jag och Conal drog idag var kort men korrekt:

 

Matilda: Caomihe does the BEST pancakes in the world! *avslutar med ett riktigt big mama sound* MMMHHMMMMM!!

Conal: You said it sistaaaaar! MMHHMM*conals big mama sound*

 

Helt underbart, lät så himmla kul och vi alla skrattade så mycket!

 

This is for now!

 

Puss&kyss

 

Ichigo