Fran grongras till vinteryra

2010-03-31 / 18:44:19
Ja imorgon bar det av hem ater igen. Da aker jag fran allt regnovader till sno ovader, men det gor mig ingenting. Det ska bara bli enormt skont att fa komma hem och mysa, speciellt vara i stugan och mysa i hela 5 dagar!!

Men jag sitter anda hara och funderar och tanker, att jobba som au pair ar ett ganska trevligt yrke och man lar sig mycket. Och att upptacka ett land under en langre tid ar nagot speciellt. Jag ar sa sugen pa att resa igen och igen, jag drommer fortfarande om min resa till Japan, som jag nu bestamt mig for ska ske om 3 ar. Jag vill garna aka under Sakura perioden, da alla korsbars blommor slar ut och varen ar pa vag. Men jag skulle vilja stanna dar under en langre period, en manad eller tva.

Jag ska sedan nan gang om nagra ar fara till min andra dromresa, Alaska.  Jag tror att jag skulle trivas sa bra i bade Japan och Alaska, och jag skulle garna stanna dar under perioder. Jag vet att nar jag far barn sa ska jag ta dom dit, manga ganger, for det ar tva stallan som tilltalar mig valdigt mycket.


Vad har ni for resmal som ni bara maste resa till? Nagot land som tilltalar er, som ni tror att ni skulle trivas valdigt bra pa?

Lat mig veta, det ar alltid sa spannade och veta var folk drommer om att aka!

Jag och min familj har Frankrike, Provanse(?) som ett stalle dit vi atervander till, dar vi trivs valdigt bra!!

Sa detta blir nog sista inlagget, iallafall tills nasta vecka. Jag skriver da min Pirri har varit hos doktorn!

Peace out!

Ichiiiigo

En ny dag med nya tag!

2010-03-30 / 11:45:56
Jupp en ny dag med nya tag. Sa sant som det ar skrivet. Idag vet jag inte alls vad vi ska gora, barnen och jag. Forst och framst ska jag stada ut en garderob med sjukt mycket klader, ingen aning om hur jag ska moblera om men det loser sig eftersom antar jag.

Annars ar det ju en dag mindre tills jag kommer hem och jag langtar saaa mycket efter alla er dar hemma!! Men efter denna hemmavistelse sa far ni inte se mig for an till i mitten av sommaren da jag kommer hem for gott i juli!

Ikvall ska jag ata en avskeds middag med Svenja pa Morelliz, inte mycket till fin resturang, barnas billigaste iallafall. Vi au pairer har inte rad med sa mycket mer..

Men nu ska jag ta och badda min sang, byta om ordentligt och gora mig frasch.
Imorgon ar min sista arbetsdag fore mitt pasklov, och tankte pa en annan sak ocksa, sista gangen som jag komemr se snon for iar!

Peace out!

Ichiiiigo


Pirri ar fortfarande dod

2010-03-29 / 12:34:06
Pirri, min alskade laptop ar fortfarande brannskadad.. Ja, min laptop har manga smeknamn. Hehe.,.

Naja, idag regnar det, varre an vad det gjort pa kalasigt lange. Och eftersom barnen nu har pasklov sa tar vi en chilldag, men vi ska in till stan dock kring 15 tiden. Ska bli intressant och se hur duschade vi kommer bli nar vi gar utanfor dorren!

Annars kommer jag ju hem pa torsdag, bara 3 dagar kvar nu!!!

Sa vad hander hos er da? Det ar ju sa tyst fran eran sida :P

Hoppas ni har battre vader an vad vi har!!

Peace out!

Ichiiiigo

Total meltdown!

2010-03-28 / 23:20:02
GAAAAAH!!! *grater*

Min dator har praktiskt taget smalt... Jag menar det, den borjade smalta.... Sa den ar helt skadad!! Just nu lanar jag bara familjens dator och som ni kanske marker sa finns inte det tre sista bokstaver i det svenska alfabetet med pa detta tanjentbord.

Jag kommer hem pa torsdag, da drar jag ater igen upp till stugan tills mandagen och aker tillbaka till  Irland sondagen darefter. Sa jag ar hemma fran den 1 april till den 11 april.


Som sagt kommer jag inte ha mycket internet alls for an jag kommer till sverige. Sa ar dert na viktigt sa sms mig om ni har mitt nya nummer?


Ha en mycket trvlig pask sa hors vi efter det!!

Peace out!

Ichiiiigo


test

2010-03-28 / 16:06:57
asdas
dads
ds
as
ads

test

2010-03-28 / 16:06:11

test

 

För att avrunda kvällen

2010-03-27 / 23:58:08

För att avrunda med en otroligt mysig piano version av Hey Daddy med Usher.

 

Hur har eran kväll varit?

 

Min har varit lugn och skön med Futurama, The Simpsons och Youtube =)

 

Pusskram

 

 

Lördag - Trevlig dag

2010-03-27 / 20:07:38
Annonser från BloggPartner

Glömde stänga av väckarklockan i går innan jag somnade så den började tuta och ha sig klockan 7 på morgonen.. Wee not funny!

 

Nåja, inatt så sov jag i Caomihes rum. Igår, fredag, så var det en snubbe här som skulle tvätta alla golv, inklusive golvmattorna. Och tro mig, medlet dom använda luktade bokstavligen hästkiss. Ni som är stallvana personer vet hur detta luktar! Så det luktade så att jag fick migrän så jag kunde inte alls befinna mig på nedervåningen.

 

Men jag tog en lugn dag idag, jag for och joggade på morgonen, tro det eller ej. Sedan gick jag och duschade, mötte upp Heidi och Svenja för en lunch på Arabica och sen gick jag hem. En ganska solig och trevlig dag, lite halvklart, halvmulet, lagomt varmt att gå utan jacka.

 

Ikväll blir det att äta fisk till middag, igen, hitta en bra film, samt äta min fina isglass som väntar på mig i frysen! =)

 

Hur har eran dag varit då? Tell me!

 

Pussis!

 

 

Fredag - en upprörande dag!

2010-03-26 / 15:33:37
Annonser från BloggPartner

Nu sitter jag hära i Caomihe rum. Hela nedervåningen är uppslukad av möbler. Det är så här att Karen och Karl och äntligen bestämt sig för att tvätta alla golvmattor, och i mitt rum har jag 6 stora svarta fula fläckar och det har varit så sedan jag flyttade hit. Men nu ska det bort!! Mohahahaha!!

 

Nåja åter till mitt ämne, som sagt en upprörande dag!!

 

Jag blir så djuriskt arg att det inte finns, så arg att jag gråter! Ni kanske har lite koll om denna händelse som hände i södra Sverige, en kille som våldtog en tjej. Ingen trodde på tjejen, alla stog på killens sida och menade på att hon ljög för att få pengar, att hon var en skam för samhället. Det är ju så frukansvärt!!

 

Och sedan hur Svenska kyrkan bemötte detta är ju bara ännu mera tragiskt. Jag har sagt det många gånger men säger det igen, jag vill utbilda mig till diakon och det är mitt framtida yrke, punkt slut. Men man blir så mörkrädd av denna händelse att man skämms som person som stödjer denna kyrka.

 

Prästen Lennart Kempe i denna församling hade bjudit in denna kille till skolavslutningen, har uppmuntrat han, man har sagt att han är oskyldig, han har ju varit en sådan snäll kille och som ser bra ut. Hur skulle han kunna våldta någon? Nä, vi tycker det är stark av han att komma till kyrkan och få applåder av hela publiken och få blommor, "en fin demostration"...

 

Men när en reporter frågar om man tänkte på tjejen så svarar han med ett frågande ansike "Nää?" Som om hela hans ansikte skrek "skulle vi ha gjort det eller?".. Han var helt nollställd och sen när dom berättar att denna kille våldtagit en annan tjej samma dag som skolavslutningen så säger han bara "Stackars kille".. Han pratar inte nått om tjejerna som blivit våldtagna. Inte för än repotern säger "Men är det inte synd om tjejerna?" Så svarar prästen "Öööhh.. Joo det är ju så klart synd om dom också.."

 

 

Gah! Vissa människor ska inte jobba inom kyrkan, ÖVERHUVUDTAGET! Man blir så förbannad och ledsen och besviken. Det här är inget jag vill stödja och jag ber till GUD om att han ska bli avskedad och inte få jobba som präst något mer. Hans agerande är avskyvärt och fullständig skandal.

 

När jag blir Diakon, ska jag göra allt i min makt för att detta aldrig ska hända, jag tänker inte låta det hända! Nu är jag bara mer motiverad att visa att media inte bara bör svartmåla kyrkan så fort dom får chansen, utan att vi kan göra något bra!

 

 

Om media också nån gång kunde skriva om alla bra saker kyrkan gör så kanske det inte vore så många som hoppar av Svenska kyrkan.

 

Nä, detta är iallafall tragiskt och jag ber för dessa två tjejer som blivit våldtagna och deras familjer att finna ett ljus nånstans i denna mörka period.

 

//Matilda

 

 

R.I.P Rut Sundbom

2010-03-20 / 11:52:58

Nu får du äntligen vila ut Rut, träffa mormor och Nathalie.

 

Jag kommer att sakna dig.

 

Älskar dig.

 

Sov sött.

Happy St.Patrick's day!

2010-03-17 / 20:11:29
Annonser från BloggPartner

Saint Patrick's Day (Lá Fhéile Pádraig) är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon S:t Patrick. I bland annat USA, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som varken bär gröna plagg eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. S:t Patrick är även känd som den person som tog kristendomen till Irland.

 

Patrick föddes i Welsh men blev som 11åring kidnappad och såld som slav till Irland. Han lyckades fly under ett tillfälle och åkte Storbritanien där han utbildade sig senare till först diakon, sedan präst och till sist biskop. Under sin tid på Irland såg han alla förödelser som hände och människor var olyckliga, etc. Han bestämde sig att resa tillbaka till Irland för att göra något för folket.

 

Han predikade om kristendomen, och för att illustrera 3enigheten (Fader, Sonen och Den Hela Anden) så tog han upp en treklöver från marken. Så Irland är inte bara känd för att dom har mycket treklöver, utan för att den också står för 3enigheten. Patrick sägs också att utfört ett underverk, för att landet hade under en period problem med ormar, det han gjorde var att han gick upp på en kulle och med hjälp av Gud så beordade han alla ormar att simma ut i havet och aldrig mera återvända.  Måste ju meddela att Irland har inga ormar efter den tiden.

 

Visste ni att man varje år färgar Chicago floden grön för att hylla denna dag?

 

Jag träffade upp Aupair gänget och Mattias och hans gäng för att kolla in den 1½ h långa paraden. Folk gick runt i gröna kläder och accocearer (även jag själv), man sjöng, skrattade och hade självklart en Guinness i handen. Vi hejade på folk, vi sprutade grön gegga på varandra, hamnade i godisregn, vi dansade och skrattade. Både barn och vuxna hade måla sina ansikten, hade roliga hattar i orange vitt och grönt(Färgerna som finns på Irlands flagga).

 

Vi tog och sedan in på The Scef för att fira dagen med en Guinness. Jag är för det första en person som sällan dricker eller är ut för den delen, och väldigt emot att man ska dricka på vardagar. Men på Irland finns itne den kulturen vi har i Sverige. Här kan man gå ut på krogen vilken dag som helst i veckan och dricka. Medans i Sverige är det bara under fredagar och lördagar som är som utsatta för det. Men jaa, jag gjorde iallafall ett undantag för en Guinness och en "Paddy's"Vilket är en slags drink som är snorgrön:P

 

 

 

 

 

 

Happy St. Patrick's Day you all!

Don't forget the wear green!!

Kisses and hugs from Ireland!

Melodifestivalen 2010

2010-03-16 / 11:13:20
Annonser från BloggPartner

 

 

Alltså jag vet inte med er, men jag är en av dom som tyckte att fel låt vann i Melodifestivalen. Anna sjöng jättebra This is my life, men den kändes inte alls som nån låt som kommer att vinna hos resten av Europa. Jag önskar faktiskt att Salem Al Fakir hade funnit. Låten har bra rytm, texten är ruggit bra, men jaa kanske var inte den heller nån vidare schlager låt? Vad säger ni?



Jag röstade på Keep on walking, tyckte själv den var bäst.



Vem röstade ni på?



pusskram

Ojdå, bloggen!!??

2010-03-16 / 09:35:55
Annonser från BloggPartner

Ja, jag ska vara helt ärlig, jag har glömt bort den..... Hemska saker!

 

Men hurrni, jag ska ge er en uppdatering, från 5-14 mars var jag hemma och lekte runt i tärnaby och mitt kära luleå!

 

Annars hände det inte så mycket, jag åker hem igen 1 april - 11 april då barnen är hos sin pappa. Imorgon är det St.Patrics day, dvs festival, parad och mycket grön klädsel! :D

 

Caomihe konfirmaeras på torsdag, så det ska bli spännande att se hur det går till. (Man är kristen katolik på Irland)

 

Skriver mer senare.

 

Pusskram

Tjolevipp!

2010-03-01 / 20:46:56

Ojojoj vilken helg!

 

Jag har haft en väldigt trevlig och mysig helg!

 

Under fredagen så hände inte allt för mycket, jag tog en lugn kväll med ansiktskmask och en trevlig film. Smsade med Mattias också, och bestämde att han skulle komma hit över helgen då barnen var borta hos sin pappa.

 

Men lördag, då bar det av tidigt till stan med bussen. Jag träffade upp Svenja, Heidi, Sabina(Heidis stepsister) och Fernanda.  Mattias mötte upp oss en stund senare och sedan bestämde jag och Mattias oss för att gå och sen äta lunch och sen dra iväg hem då klockan hade börjat dra sig mot eftermiddag.

 

Med lite shopping gjord så tog vi taxi tillbaka till Barna, då vi annars skulle fått vänta i nästan 3h på bussen. Vi stannade till på SuperValu och köpte lite pancake-smet och sirap.

 

Vi hade en vädligt kul eftermiddag med youtube, pancakes som förvandlades till dunkuddar i magen, massa skratt och mera seriösa samtal. Det känns skönt att ha Mattias i närheten, han är en härlig person som alltid ställer upp i alla lägen. Vi har samma hemska humor vilket gör att det är omöjligt att inte skratta när vi är omkring varandra, det finns ju en anledning till varför det var sjungt mång av våra konfimander som tyckte jag och Mattias var dom bästa ;).

 

Vi laddade ner New Moon för att se den eftersom Mattias inte sett den, men jag somnade ganska fort vid 01-tiden och Mattias slog till mig då och då med en vattenkudde för att få mig att sluta snarka. Nångång vid 03:30 var filmen klar och i samma veva kom Karen och Karl hem. Mattias smög in i Conals rum där han skulle sova.

 

På söndagmorgon skrek min väckarklocka vid 11:15 och jag var stendöd.. Jag steg upp och klädde på mig och försökte väcka Mattias i dryga 30 min innan Svenja skulle komma för att hämta oss.

 

Vi kom oss iväg kring 12tiden och får direkt till stallet för att se en hopptävling, eller snarare tre av dom. Mattias är väl inte så mycket fär hästar men det var kul att han ville följa med och testa nått nytt iallafall. Vi hade kul och Mattias försökte imponera på Svenja med sina tyska språk kunskaper, det gick sådär men det var hysteriskt roligt!

 

Han sa vid nån tidpunkt "Jag kanske är din far" på tyska utan att veta om det. Han drog bara några random ord han visste och Svenja bara stirrade storögt på han när han frågade vad det betydde. Ja, vi hade grymt kul..

 

Sedan var Svenja snäll nog att köra Mattias till stan för att han skulle med bussen till Tuam, och självklart med mig i släptåget. Sedan åkte jag och Svenja till mig och åt lite lunch och drog tillbaka till stallet för att se sista tävlingen.

 

Det var mysigt och kändes väldigt hemtrevligt på denna lilla klubbtävling, om inte annat kallt, men ja, trevligt. Några föll av, andra var otroligt snabba, någr tog det lugnt och fint, och vissa bara stog och tittade.

 

Vi åkte hem kring 1745, då var allt klart och jag tog en varm dusch så fort jag gick innan för dörren för att värma upp min kalla kropp.. Vi åt middag och sen gick jag och la mig tidigt.

 

 

Summa sumarum var det en väldigt härlig helg med otroligt mycket skratt, precis vad jag behövde!

 

Nu mina vänner är det bara 4 dagar kvar tills jag kommer hem, och då blir det en massa mys med familjen min och Nils i Tärnaby över första helgen! Kan knappt vänta till fredag!!

 

Jo en annan sak, en mycket älskad och kär släkting till mig, min mormors syster är väldigt väldigt sjuk, kan ni hjälpa mig att be för henne? Tack.

 

//Ichigo

 

Tog denna bild idag, sommarväder +7!!!