Fredag - Måndag 30/10 - 2/9 2009 Viktor.

2009-11-03 / 10:40:23

Fredag:

Jag vaknande upp och var ganska trött som vanligt, funderade på att sova längre än till 10:00 men bestämde mig för att komma igång med lite tvätt. Barnen hade varit hos sin pappa från onsdag (dom har haft lov förra veckan) så ingen var hemma. När jag kommer in i köket rätt så yrvaken så ser jag att min lilla veckopeng ligger i dagboken och där står de "Have fun with your brother this weekend!"

 

Jag ler lite och tänker, jaaa, tänk, de är 9 månader sen jag såg den plutten! Som jag har saknat han alltså! Jag gjorde tvätten klar och väntade in barnen som jag trodde skulle komma hem vid 14-tiden men ingen dök upp. Så jag lämnade i 2 skålar lite godis från Sverige, Bilar & Polly. Lämnade även dom en söt liten lapp som kort sagt sa "Happy Halloween! Have a fun weekend! Hugs Matilda"

Jag tog min lilla packning med mig, sprang förbi till Arabica och köpte med mig en kaffe och smörgås då jag inte hunnit äta något under dagen. Väl framme på B&B:et efter en timme i taxin, men jisses så hemsk trafik. Ibland är trafiken så ologisk, speciellt här på Irland, man fattar inte varför dom kör som dom är helt dumma i huvudet.. GAH! Hatar trafiken här!

 

Nåja, jag kom in på denna bakgata och i ett sött litet hört låg den ihoptryggt med några andra byggnader. Hehe, såg lite trångt ut, men mysigt. Jag öppnade dörren och där kom en äldre dam fram, 65+, halv döv och halvskrikandes så när hon ser mig säger hon "OH, YOU MUST BE MATILDA, COME ON IN!" Hehe, söt tant.

 

Hon visade mig till rummet och bad mig sedan komma ner för en kopp te. Jag dumpade av mina saker i världens mysigaste rum och sedan gick jag ner till den lilla matsalen. Och mitt i min väntan dyker en söt lite Millie upp. Världens sötaste Jack russel tik dyker upp och beter sig typ exakt som Nozz. Millie och jag blev bundisar på en gång och vi blev lika glada båda två när vi såg varandra under helgen! Efter mitt te så följde Millie med mig upp på rummet och myste med mig i sängen.  Hon brukar göra de med vissa gästar, men dock ytterst sällan enligt ägare.

 

Nåja efter många om och men dök Viktor upp och jag fick krama om min lilla storebror! Jag visade också stolt upp min tatuering och han tyckte den var mycket fin. Vi drog ut och köpte en pizza och köpte hem lite öl. Så vi satt på B&B sent på kvällen och kollade på film och funderade vad vi skulle göra under lördagen. Men vi båda var så trötta att vi aldrig orkade se klart filmen..

 

Lördag:

 

Vi steg upp vid 8-tiden, gick och åt frukost och fick även veta att de gick en turist buss till Cliffs of Mohar och Viktor ville gärna dit. Så vi tog med oss kamrerna och plånböckerna och sen så drog vi. Från 10-17 satt vi på en buss och stannade på olia ställen under vägen och fotade och åt och gick upp på ett berg och traskade runt bland klipporna och sånt. Vi fick många fina biler och var ganska så trötta när vi kom hem. Jo, vi träffade även 2 tjejer från Frankrike på denna lilla turisttur och vi tog deras telefonnummer och träffades upp på kvällen.

 

Vi drog up på mist 5 st pubar och drack öl och dansade irlänsk folkdans, eller iallafall försökte, hehe. Lyssnade på irlänsk musik, träffade människor och dansade lite till etc etc. Vi stötte på värsta Halloween Paraden också, och tro mig när jag säger att irlänadre sparar inte på kurtet, alla klär ut sig, gammal som ung. Vi hade så himmla kul.

 

Vi drog även till en nattklubb där vi dansade en massa igen till "vanlig" musik och sen så av nån anledning höll jag på att hamna mitt mellan ett slagsmål. Två killar blev väl arga åt varandra då de verkade som att de var en tjej de handlade om, men grejen var att jag hade stått där och dansat för mig själv och så helt plötlsigt ser jag att dom är på var sin sida om mig, utan att killarna ens se mig, så precis innan slagen kommer och innan vakterna kommer, så drar Viktor undan mig och jag garbbar tag i han. Jag tror iallafall att så var fallet, jag måste erkänna att jag hade inte så stor koll förutom på Viktor.

 

Till slut kände jag att jag inte mådde allt för bra efter några öl, att jag och Viktor drog till något ställe och köpte en macka (inte Macca alltså ;)). Vi vinkade av de franska människorna och vi drog oss tillbaka till B&Bet.

 

Vi kollade på klockan, 01:45 var den när vi kom tillbaka och då då åt vi och sedan däckade vi.

 

Vi steg åter igen upp tidigt tidigt på morgonen under söndag för att dra med samma buss turistföretag till Connemara och Kylemore Abby. Vi hade väldigt roligt och fick en väldigt lugn dag. Chaffören, Paul, tror jag märkte att jag och Vikotr var ganska trötta och slitna så han förökte göra dagen efter vårt önskemål.. "A nice chillin day.."

 

Även denna tur var från kl 10-17 så de hann ju mörkna en hel del så tyvärr har inte min bror hunnit se allt för mycket av Galway under dagstid, tror jag iallafall..

 

Vi kom tillbaka till B&Bet efter turistturen och bestämde oss för att på en gång åka till familjen i Barna och låta Viktor träffa dom jag bor och jobbar för. Barnen blev ganska blyga men de har sagt efteråt att de tyckte han verkade väldigt snäll =) Vi tog en kopp te/kaffe och sen fick vi skjuts av Karen tillbaka till stan och vi gick ut och åt på en spansk resturang som heter Cava. Supergood mat och trevlig miljö!

 

Så gick vi tillbaka till B&B och konstaterade att vi hade haft de oerhört kul och att de skulle dröja en och enhalv månad tills vi ses nästa gång nu till jul.

 

Så vi såg klart våran film från fredags, Bolt, och sen sov vi. Jag vaknande upp på måndagmorgon fett stressad och fick snabbpacka de lilla jag hade kvar, kramade om min lilla storebror och sen hoppade jag in i en taxi som tog mig hem till huset. Jag kastade av mig sakerna på sängen och började på en gång göra barnens lunchboxar. Jag väckte upp dom och allt återgick till de normala, en stund iallafall..

 

Sedan loggar jag in på datorn och msn och allt och börjar uppdatera mig på alla bloggar jag följer som vanligt. Men de är en blogg som står ut lite extra, min kusin Johannas blogg. Där hon skriver något som stressar upp mig en massa, de påpekades i bloggen att de hänt något väldigt allvarligt men inte sagt exakt vad som hänt. typ 5 min senare loggar hon in och berättar något fruktansvärt hemskt.

 

Emil Karlsson är död, har dött under helgen. Emil för mig var mesta dels en bekant men vi kunde stanna upp och heja på varandra ibland och fråga hur läget var. Han har ju både varit tillsammans under en längre tid med Johanna för nått år sen men de stannade kvar som väldigt goda vänner, samt att han rollspelade med Oskar intensivt en sommar med annat folk från Jokkmokk också. Vi hade i övrigt en hel del gemensamma kompisar. Så de kom som en bomb.. Jag kunde inte låta bli att fälla några tårar och blev allmänt depp. Även om jag inte kände Emil så värst bra så, så täker jag bara på min älskade lilla kusin Johanna och jag önskar inget annat än att bara få krama om henne och trösta henne. Och tänker på alla som sörjer efter honom. Jag tänker iallafall skicka en blomma till begravningen.

 

Så för er som sörjer efter Emil Karlsson så ber jag för er och jag tänker på er. Man vet aldrig när livet tar slut, så ta vara på varje minut du har kvar.

 

Kärlek till er alla!

 

//Matilda

 

 

Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: